Ken je dat gevoel? Dat je naar je woonkamer kijkt en je interieur van je woonkamer wilt aanpakken maar geen idee hebt wat er veranderd moet worden? Op deze pagina zullen we je voorzien van interieur ideeën voor je woonkamer.

woonkamer ideeen

Interieur ideeën woonkamer

Een idee om het interieur van je woonkamer op te frissen en te veranderen is om simpelweg naar een outlet te gaan. Maar niet iedereen heeft daar tijd voor. Gelukkig zijn er een boel webshops waar je in je eigen tijd lekker kunt rondneuzen. Het grote voordeel is dat de webshops 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend zijn, en de spullen ook nog eens komen thuisbezorgen! Ik zal binnenkort een post schrijven over mijn eigen favoriete interieur webshops voor de beste ideeen in de woonkamer.

Interieur ideeën woonkamer – herhaling

Heb je het gevoel dat je interieur wat meer rust en uitstraling kan gebruiken? Neem dan eens het idee “herhaling” in gedachten en ervaar wat je ermee kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het herhalen van een leuk detail in je huis, eenzelfde type lijstje, eenzelfde kleur die meerdere keren voorkomt of juist bepaald materiaal dat je gebruikt.

woonkamer kleuren kiezen

5 woonkamer ideeen

Omdat je vast direct aan de slag wilt heb ik hier een aantal frisse en simpele ideeen opgeschreven, waarmee je je eigen style kunt doorvoeren in je woonkamer.

  1. Creëer ruimte. Ik zie nog steeds in veel woonkamers veel te weinig ruimte terugkomen. Begin eens met het weghalen van een stuk of 3 onderdelen uit je woonkamer. (heb je die salontafel wel echt nodig, en zit er echt wel eens iemand op die stoel…)
  2. Kussens in je woonkamer zorgen voor een hele relaxte uitstraling. Kussens zijn zacht, verkrijgbaar in alle kleuren en stoffen en als je ze zat bent kun je ze eenvoudig weg doen. Kussens kunnen op je bank, op de stoel, maar ook in een vergeten hoekje van je woonkamer (misschien in plaats van dat ene tafeltje, zie ook punt 1)
    TIP: je kunt ook zelf kussens maken
  3. Een plafond is bepalender in je woonkamer dan je denkt. Vandaar het idee om een plafonnière toe te voegen, al moet dat wel bij je style passen. Kies er trouwens wel een passende lamp of kroonluchter bij.
  4. Hetzelfde geldt voor de vloer. Om een ruimtelijk en opgeruimd effect te krijgen in je woonkamer, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk vloer kunt zien. Je zou in dat kader kunnen kijken of je je tv-kastje boven de muur kunt laten zweven, een kleed weg te halen of in plaats van een gekleurde vaas een glazen vaas te gebruiken.
  5. Gebruik veel natuurproducten. Loop gewoon eens binnen bij een wat grotere bloemenzaak en kijk of je leuke gedroogde items kunt vinden die je mooi vindt en leuk vindt staan voor in jouw woonkamer. Wellicht kun je inspelen op de seizoenen, waardoor je tenminste 4 keer per jaar andere decoratie in je woonkamer hebt staan!

interieur ideeen woonkamer inrichten

Tot slot nog een algemeen woonkamer idee: zorg ervoor dat bepaalde elementen vaker terugkomen in je woonkamer, zoals kleuren of attributen. Juist door heel veel verschillende items of kleuren in het interieur van je woonkamer te verwerken gaat het druk en rommelig ogen!

Heb je zelf nog leuke woonkamer ideeen of andere interieur ideeën die hierbij moeten staan? Neem even contact met me op of laat ze hieronder achter!