Witte woonkamer

Een witte kamer straalt een stuk maagdelijkheid, ruimte, licht en energie uit. Wit is echter ook een hele neutrale kleur, ondanks dat het officieel gezien de naam “kleur” niet eens mag dragen.

Wat een witte woonkamer uitstraalt

Het aardige van wit als basiskleur in je woonkamer is dat je erg goed bepaalde elementen kunt accentueren. Meubels, bloemen of andere sierstukken springen er in een witte woonkamer behoorlijk uit.

Een witte woonkamer straalt uit:

 • Onschuld
 • Koud en rein
 • Schoon
 • Leeg en ruimtelijk
 • Een nadeel van een witte woonkamer is dat je stof en viezigheid heel snel ziet. Zeker met kleine kinderen kan je het gevoel krijgen dat je huis constant snel vies is.

  Voorbeelden van witte woonkamers

  Ik heb zes mooie voorbeelden van witte woonkamers verzameld. Mocht je overwegen om je huis vooral met witte tinten in te richten, dan hoop ik dat je uit deze foto’s inspiratie uit kunt halen.

  Witte woonkamer 1

  Witte woonkamer 1


  Witte woonkamer 2

  Witte woonkamer 2

  Witte woonkamer 3

  Witte woonkamer 3

  Witte woonkamer 4

  Witte woonkamer 4

  Witte woonkamer 5

  Witte woonkamer 5

  witte woonkamer 6

  witte woonkamer 6

  Je eigen witte woonkamer

  Is jouw woonkamer wit, en vindt je het leuk om die op interieur ideeen te laten zetten? Stuur mij een foto van je woonkamer!

  Vond je het leuk om deze woonkamer voorbeelden te bekijken? Ik heb er nog veel meer op interieur ideeen staan, kijk maar links in het menu 🙂

  4 thoughts on “Witte woonkamer”

  1. Ik heb ook een witte woonkamer, met een mooie eiken houten vloer, witte plinten, wit-grijze kroonluchter, ik loop nu tegen het feit aan dat ik het inderdaad ook snel vies vindt, bijvoorbeeld vegen op de wanden, hoe krijg je die er af? Met een vochtige doek, de vegen gaan weg, maar wat achterblijft is een vage veeg, jammer dat ik dit niet wist toen mijn wanden werden gespoten, nu stoort het me mateloos. Ook de overgang van hout naar kalk, muren, is storend, je ziet kleine scheurtjes, als je alles over het geheel ziet, is het prachtig, maar van dichtbij stoort het me. Graag ook tips voor nog een lamp in de woonkamer, bij de bank, kroonluchter boven de eettafel, die staat geweldig, en ook graag tips of het het kan om in een woonkamer 2 verschillende soorten spiegels te gebruiken, nu hangt er een overgespoten eiken spiegel boven de bank, ik zou graag een brocante witte spiegel boven de eettafel hangen, zodat de kleuren nog mooier uitkomen, is dit zonde, en is een mooie foto toch beter. Mijn kamer licht op het zuiden, dus de lichtval is optimaal. Graag advies, hartelijke groet.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *