Een witte kamer straalt een stuk maagdelijkheid, ruimte, licht en energie uit. Wit is echter ook een hele neutrale kleur, ondanks dat het officieel gezien de naam “kleur” niet eens mag dragen.

Wat een witte woonkamer uitstraalt

Het aardige van wit als basiskleur in je woonkamer is dat je erg goed bepaalde elementen kunt accentueren. Meubels, bloemen of andere sierstukken springen er in een witte woonkamer behoorlijk uit.

Een witte woonkamer straalt uit:

 • Onschuld
 • Koud en rein
 • Schoon
 • Leeg en ruimtelijk
 • Een nadeel van een witte woonkamer is dat je stof en viezigheid heel snel ziet. Zeker met kleine kinderen kan je het gevoel krijgen dat je huis constant snel vies is.

  Voorbeelden van witte woonkamers

  Ik heb zes mooie voorbeelden van witte woonkamers verzameld. Mocht je overwegen om je huis vooral met witte tinten in te richten, dan hoop ik dat je uit deze foto’s inspiratie uit kunt halen.

  Witte woonkamer 1

  Witte woonkamer 1

  Witte woonkamer 2

  Witte woonkamer 2

  Witte woonkamer 3

  Witte woonkamer 3

  Witte woonkamer 4

  Witte woonkamer 4

  Witte woonkamer 5

  Witte woonkamer 5

  witte woonkamer 6

  witte woonkamer 6

  Je eigen witte woonkamer

  Is jouw woonkamer wit, en vindt je het leuk om die op interieur ideeen te laten zetten? Stuur mij een foto van je woonkamer!

  Vond je het leuk om deze woonkamer voorbeelden te bekijken? Ik heb er nog veel meer op interieur ideeen staan, kijk maar links in het menu šŸ™‚