Als je thuis een werk- of studeerkamer hebt of elders over een kantoor beschikt, vormt een bureau daar bijna zeker het hart van. Natuurlijk is een dergelijke kamer bedoeld om te werken en je te kunnen concentreren. Zo’n ruimte mag echter ook best sfeervol zijn.

Een bureaulamp is altijd functioneel, omdat je het licht er gericht mee op de juiste plaats kunt krijgen, maar een bureaulamp kan een kamer ook extra sfeer geven. Kies voor een passende bureaulamp om je bureau cachet te geven. Wij stellen je 3 bijzondere sfeermakers voor.

Ga voor een klassieke notarislamp

De Ancilla van Steinhauser is een klassieke notaris lamp die meteen nostalgische gevoelens zal oproepen (zie de foto bovenaan deze post). Het trekkoordje geeft de lamp iets vertederends, maar functioneel is deze mooie lamp met de witte kap zeker ook.

Omdat de kap kantelbaar is kun je het licht altijd op de juiste plaats laten schijnen.

Natuurlijk voelt de Ancilla zich meteen thuis op een groot klassiek houten bureau, maar door de elegante voet past het model in vrijwel ieder interieur. De voet is bronskleurig en sluit daardoor uitstekend aan op de laatste trends.

Het model is gemaakt van metaal en glas. De metalen constructie zorgt ervoor dat deze notarislamp wel tegen een stootje kan en je kunt er dan ook jaren plezier van hebben.

Anne Lightning Studebaker: zink en stoer design

De Studebaker van Anne Lightning staat voor stoer industrieel. Het is een lamp die meteen opvalt als je die op je bureau plaatst. Het bijzondere materiaal en de robuuste vorm geven gewoon aan dat deze lamp is ontworpen om jou te ondersteunen bij je werk of je hobby.

industriele bureaulamp
Een stoere, industriële bureaulamp

Er zit een glazen plaatje over de lichtbron, zodat je er nooit recht inkijkt.

Verder kun je de kap zo kantelen dat de Studebaker zijn licht precies daar laat schijnen waar jij het nodig hebt. Ook de snoerschakelaar waarmee je de lamp uit- en aanzet is bijzonder praktisch.

Deze echte harde werker past uiteraard in iedere moderne werkkamer, maar als jij het wilt, kan ook je klassieke bureau worden verlicht met deze zinken lamp.

Lumidem Davin, nostalgisch met er eigentijds tintje

Lumidem heeft met de Davin-serie gekozen voor een eigenzinnig design.

De lamp is nostalgisch en doet door het minimalistische ontwerp denken aan vroegere bureaulampen. Het betongrijs zorgt daarbij voor een industrieel tintje. Als je echter iets verder kijkt, vallen ook de bijzondere details je op. De zwarte metalen boog om het kapje valt meteen op.

bureaulamp
Een slanke, nostalgische bureaulamp met een eigenzinnig karakter

Natuurlijk is er het staafje op de voet waarmee je de Davin in- en uitschakelt. Op je bureau is deze mooi vormgegeven lamp ook een bijzonder efficiënt hulpmiddel om het licht precies daar te krijgen waar jij het nodig hebt. Op die manier wordt werken, studeren of het uitvoeren van je hobby in ieder geval een stuk makkelijker door uitstekend licht.

De Davin is op 3 punten verstelbaar voor de juiste lichtinval. Natuurlijk is deze bureaulamp door zijn minimalistisch ontwerp geschikt voor ieder interieur; van klassiek tot modern.