Een paar jaar geleden hebben wij onze complete badkamer verbouwd. Aangezien hij op de benedenverdieping is hebben we een stukje van onze tuin opgeofferd om de badkamer groter te maken. De badkamer inrichten was leuk om te doen en bestond uit het maken van flink wat keuzes.

Badkamer inrichten: Tegels kiezen

Wij begonnen met het kiezen van de tegels. De mogelijkheden zijn eindeloos! Veel tegels kunnen zowel op de wand als op de vloer, maar er zijn ook tegels specifiek voor de wand.

badkamer inrichten douche cabine

Het leek ons verstandig om een lichtgekleurde tegel voor de wanden te kiezen, dat oogt ruimtelijker. Onze keuze viel uiteindelijk op een matte lichtgrijze tegel. Het voordeel van lichtgrijs is dat het vrij tijdloos is. Je kent die oude badkamers met die vieze bruine of groene tegeltjes vast wel 🙂

Daarna de vloer. Hoe groter de tegel, hoe ruimtelijker het lijkt. Bovendien: hoe minder naden er zijn hoe prettiger voor je blote voeten. Bovendien is het makkelijker schoon te maken. Het nadeel van erg grote tegels is dat het moeilijker is voor de tegelzetter om het helemaal strak te krijgen. Ook is de kans op breken bij grote tegels meer aanwezig.

De kleur die het uiteindelijk bij ons geworden is voor de vloer is mat zwart en een vrij grote tegel.

Badkamer inrichten: Douche kiezen

Een van de belangrijkste onderdelen van de badkamer is uiteraard de douche. Ook voor de douche heb je een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden. Bijvoorbeeld:

 • Douchecabine
 • Stoomcabine
 • Bad met douche
 • Douche met muurtjes eromheen
 • Inloopdouche met glazen wanden
 • Jacuzzi met douche

mooie badkamer inrichten

Een aantal factoren zijn medebepalend wat voor jou een goede keuze zou zijn. Denk eens aan de volgende aspecten en stel jezelf wat vragen:

 • Past een bad in de ruimte?
 • Heb ik de ruimte voor een bad wel over voor het aantal keer dat ik gebruik van ga maken? (in mijn vorige woning had ik een bad, maar ging er maar 3 x p/j in)
 • Blijf ik voorlopig goed ter been?
 • Hou ik van stoomcabines?
 • Vind ik privacy tov anderen die in de badkamer komen belangrijk als ik sta te douchen?

In eerste instantie gingen wij op zoek naar een douchecabine bij Sanitairtotaal. Vooral de eenvoudige installatie sprak ons erg aan. Bovendien kun je een douchecabine in je badkamer relatief eenvoudig vervangen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een inloopdouche van Sanitairtotaal.

badkamer inrichten inloopdouche

Het doorslaggevende voordeel was dat je nergens in hoeft te stappen en door de glazen wand, de ruimte optisch lekker groot lijkt. We hebben er een fijne stortdouche ingehangen wat echt heerlijk doucht.

We hebben ook naar stoomcabines bij Sanitairtotaal gekeken, ondanks dat er hele mooie bijzitten was voor ons toch de vraag hoe vaak we de stoom functionaliteiten gaan gebruiken. Lekker is het wel!

Badkamer inrichten: Badmeubel kiezen

Behalve de douche vind ik het badmeubel erg belangrijk. Bij het badmeubel liggen alle cosmetica en kun je jezelf goed verzorgen.

Toen we de badkamer gingen inrichten vond ik zelf de volgende dingen erg belangrijk aan het badmeubel:

 1. Hij moet voldoende opbergruimte hebben
 2. Je moet er makkelijk iets op kunnen zetten, in mijn geval een lenzenbakje & vloeistof
 3. De spiegel moet mooi & groot zijn
 4. De kranen moeten hoog genoeg hangen, zodat je eenvoudig je mond kunt spoelen na het tandenpoetsen

Je hebt de badmeubels in talloze vormen, maten en stijlen. Het is trouwens erg lonend om goed op internet te kijken naar een voordelige aanbieder. Na iets langer zoeken vonden wij het badmeubel waar onze keus op was gevallen voor ruim 200 euro goedkoper!

badkamer inrichten douchewand

Badkamer inrichten: Toilet kiezen

Bij het badkamer inrichten hoort natuurlijk ook het kiezen van een toilet. Je hebt heel voordelige toiletten, die weet je vast wel te vinden. Ik vond een aantal dingen belangrijk bij de keuze van ons toilet:

 • Ik wilde een hangend toilet. Dat is mooier, optisch groter en hygiënischer omdat je het makkelijker kunt schoonmaken.
 • Ik wilde een softclose toiletbril en deksel. Dat maakt het iets duurder, maar een hard dichtklappende toiletbril is een erg naar geluid – helemaal midden in de nacht!
 • De achterkant waar het water compartiment zit, moest dezelfde tegel zijn maar dan in kleine strookjes. Dat is erg gaaf geworden.

Op de achterkant staat nu een plantje, geurstaafjes en een grote pot met hotelzeepjes vanuit de hele wereld!

Ramen

Heb je ramen in de badkamer en wil je die eenvoudig kunnen verduisteren of juist extra licht binnenkrijgen, overweeg dan Velux dakramen. Door ze open te zetten lucht je de badkamer snel door.