huis inrichtenAls je gaat verhuizen ga je je huis inrichten, maar ook als je weer eens wat nieuws wilt. Er zijn veel manieren om je huis in te richten, en heel veel leuke ideeën voor je woonkamer, slaapkamer en verdere interieur. Je huis inrichten is veel werk, maar wel heel leuk. Je kunt woonideeen opdoen door boeken over je huis inrichten te lezen of door naar lekker veel woon outlets te gaan.

Woon je niet zo groot? Lees dan dit artikel over het inrichten van een kleine woonkamer

Huis inrichten is kostbaar

Wie een huis wil inrichten, moet wel wat geld opzijzetten. Een woonkamer inrichten kan goedkoop, afhankelijk van wat voor meubels je zoal wilt kopen. Maar als je voor je woonkamer inrichting veel nodig hebt, zoals een bank, kast, tv-meubel en stoelen dan kan het bedrag voor de inrichting wel oplopen.

Een slaapkamer inrichten is vaak wat goedkoper, maar wel een belangrijk onderdeel bij het inrichten van je huis. Denk aan een bed, matrassen maar ook hoeslakens, een bureau, een kast en een stoel.

10 tips om je huis in te richten

Wat heeft het een moeite gekost, maar wat hebben we er van genoten. Toen ik samen met mijn vriendin ons eerste huis kocht hadden we gelukkig best wat geld beschikbaar. Maar toch viel het inrichten van ons huis qua kosten tegen.

We hebben veel geleerd van het inrichten van ons nieuwe huisje. Hieronder deel ik 10 dingen die wij hebben geleerd.

1. Persona’s
Twijfel je of een product wel een leuke uitstraling heeft? Gebruik persona’s.

Neem 3 personen in je gedachten. Een met een bijzonder smaakvol ingericht huis (die lijkt op de jouwe!). Een met een walgelijke inrichting, en een met een nét niet inrichting. Bij wie zou je het product het snelst aantreffen?
huis inrichten personas

2. Meubeloutlets

Bezoek woonoutlets en een meubeloutlet ver voor je daadwerkelijk spullen gaat kopen.

Door er 1 of 2 te bezoeken vul je je gedachten met veel inspiratie.
huis inrichten meubeloutlets

3. Kies je kleuren

Kies vooraf 2 hoofdkleuren voor de inrichting van je huis.

kleurenpalet kleur kiezen woning

4. Google Images

Zoek je iets dat moeilijk te vinden is? Gebruik Google images!

Wij hadden het idee om in de voorkamer een leuke hoge bartafel met barkrukken te zetten. Maar die waren moeilijk te vinden. Althans, de grotere meubelzaken hadden er max 2 of 3 staan.

Toen ik ging zoeken via Google images kon ik ook de kleur selecteren. Zo hebben we uiteindelijk de bartafel van onze wens gevonden.

5. Kies je stijl

Bespreek met elkaar (of schrijf voor jezelf op) welke stijlen je mooi vindt. Houdt je meer van klassiek, modern, barok, luxueus, kleurrijk, rustig of…

6. Opbergruimte

Zorg voor veel opbergruimte. Misschien een open deur, maar als je kasten snel vol zitten en je je spullen geen vaste plek kunt geven dan wordt het snel een rommeltje.
inrichten huis opbergruimte

7. Balans

Zorg voor balans in je huis. Wissel drukke hoekjes met open ruimtes af, grote dingen met kleine dingen en laat details terugkomen! (kleuren, stijlen of producten)

8. Tijdschiften voor inspiratie!

Op internet is enorm veel te vinden natuurlijk. Maar zelf vind ik het ook wel eens lekker om in de tuin met een tijdschrift te zitten.

Daarom de 8e huis inrichten tip: Koop eens wat woontijdschriften voor inspiratie. In de supermarkt of kiosk liggen ze meestal naast elkaar.

9. Blijf dicht bij jezelf

Luister altijd naar je hart. (en niet naar de verkoper)

10. Vergeet de levertijd niet!

De laatste tip voor je huis inrichten is een praktische: vergeet niet dat grote producten zoals kasten, banken, stoelen en tafels vaak een lange levertijd hebben.

Soms wel 20 weken of langer. Leuk is dat niet, daarom kun je dat soort grote producten vaak niet snel genoeg bestellen.

verhuizen woning inrichten

In het volgende artikel “tips om je huis inrichten goedkoop te houden” ontdek je hoe ik mijn interieur betaalbaar heb gehouden. Zonder in te boeten op mijn wensen.

zelf huis inrichten

Maar misschien heb je meer zin om eens te kijken naar de 3d homeplanner die ik beschrijf in het artikel over zelf huis inrichten. Dan hoef je pas te gaan slepen, als je tevreden bent over de nieuwe setup van je woning in plaats van dat je maar wat probeert 🙂