Category Archives: Tuin ideeen

Je tuin leuk inrichten, begint met goede tuin ideeen

tuin ideeen

De tuin als verlengstuk van je woning

Zes toffe tuin ideeen op een pagina. Waarom?

De tuin is onze favoriete plek van ons huis. Jammer genoeg kunnen we door het Nederlandse klimaat niet heel vaak buiten zitten, maar als het eenmaal kan moet je er wel een feestje van maken!

Daarom zijn hier de leukste tuin ideeen gebundeld. De meesten zijn eenvoudig toe te passen, of te kopen.

1. Tuin ideeen met planten en bloemen

ideeen tuin

Een tuin maak je aantrekkelijk door mooie planten en bloemen te plaatsen, maar dat had je zelf ook vast bedacht. Toch lukt het lang niet iedereen om het op een leuke manier in te richten.
Zorg dat je de bloemen en planten clustert. Het wordt vaak het mooist als je óf kiest om de plantjes wat uit elkaar te zetten zodat je de potgrond kunt zien, óf ervoor kiest om er een geheel van te maken waarbij alles dicht op elkaar staat.

Als je voor een combinatie kiest oogt het een stuk rommeliger.

Je kunt ook met plantenbakken werken, die zou je bijvoorbeeld kunnen vastmaken aan een houten schutting.

Heb je een hoekje waar je niet echt iets mee kunt? Kijk eens naar een Etagère. Die kun je volzetten met allemaal kleine plantenbakjes of misschien zelfs een klein moestuintje.

2. Tuin ideeen: kies sfeervolle verlichting

verlichting tuin

Ben jij ook zo fan van die zachte lichtbolletjes? Wij hebben er een aantal die op zonne-energie werken en ‘s avonds automatisch zachtjes beginnen te verlichten. Ze hangen in de boom wat een romantisch beeld geeft. Binnen een paar weken kopieerden onze buren ons idee, en hangen de bolletjes in beide bomen.Verder zou ik fel licht vermijden. Er zijn tegenwoordig zat lampjes te koop met zo’n gloeidraadje. Die geven veel warmer licht, wat duidelijk mijn voorkeur heeft voor in de tuin.

En vergeet niet om ’s avonds kaarsjes aan te steken.

3. DIY tuin ideeen

tuin idee pallet

Wat is er leuker dan in het voorjaar, een leuk Do-it-Yourself project starten? Zoek eens op Pinterest naar “DIY garden” en je komt geweldige projecten tegen. Zoals deze bijzettafel of schouw.

In onze tuin staat er een en het is nog verdomde handig ook!

4. De vloer in je tuin

tuin betegelen ideeen

De betegeling in je tuin is natuurlijk niet iets wat je snel even aanpast. Maar de betegeling is een zeer bepalend onderdeel van je tuin.

Je hoeft natuurlijk niet voor tegels te kiezen. Een paar alternatieven:

  • Gras of kunstgras
  • Houtsnippers
  • Kiezels
  • Losse tegels door de perkjes
  • Houten vlonder

Of natuurlijk een combinatie van bovenstaand.

Houd er in elk geval rekening mee dat een lichte ondergrond erg fel kan zijn voor je ogen, en een donkere ondergrond erg warm kan worden. Houd ook rekening met de begaanbaarheid als het nat wordt, je wilt niet telkens uitglijden.

5. Tuinomheining

tuin ideeen boompjes schutting

De omheining van de tuin is minstens zo bepalend voor het totaalbeeld als de ondergrond.

Als je de keus hebt dan raad ik aan om voor groen gaan. Het is tenslotte de tuin! Neemt dit echter teveel ruimte van je kleine tuin in, of heb je een hekel aan snoeien dan ga je vast voor een houten of bamboe schutting.

Een schutting is natuurlijk sneller geplaatst dan een reeksje bomen, waar je misschien ook nog even op moet wachten tot ze zijn uitgegroeid.

Zelf hebben we in 2014 een mooie houten schutting geplaatst, we zijn er nog steeds erg blij mee.

6. Veranda

tuin ideeen veranda

Een veranda lijkt ons fantastisch, maar helaas is niet elke tuin daar groot genoeg voor.

Met een veranda heb je de mogelijkheid om buiten te zitten terwijl je toch lekker beschut zit. Kun je een veranda plaatsen in je tuin, dan zou ik jaloers op je zijn!

Lees de laatste tuin ideeen hieronder

Order By