Na een dagje school, werken of uit te zijn geweest is niets fijner dan lekker een warme douche nemen of helemaal tot rust komen in bad. Dat de badkamer schoon, fris en opgeruimd moet zijn is logisch, maar de aankleding is ook erg belangrijk! In deze blog lees je daarom 4 tips hoe je jouw badkamer tot een fijne en gezellige plek kunt maken. Let’s begin 😉

Houdt het rustig qua kleur

In de badkamer wil je heerlijk kunnen ontspannen. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van rustige, neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan wit, grijs en bruin. Verf bijvoorbeeld een muur in die kleur, zodat de basis neutraal is. Je kunt uiteraard leuke accessoires halen in verschillende kleuren. Deze kun je makkelijker vervangen dan een geverfde muur! De herfst staat om de hoek, dus haal bijvoorbeeld handdoekjes en washandjes in het rood/bruin. Zo kun je elk seizoen andere kleuren toepassen in je badkamer.

Voeg hout toe

Houten meubels staan erg mooi in een badkamer. Denk aan een tof rekje waar je je handdoeken overheen kunt hangen of een plankje voor de douche spullen. Hout geeft een natuurlijke look en dat is wat we vaak willen creëren in een huis/badkamer. Let er wel op wanneer je hout toevoegt in je badkamer dat het er niet te vochtig wordt. Het hout kan dan namelijk uitzetten of krimpen. Zorg dus dat je met het douchen een raampje of de deur open hebt staan.

Kies de juiste verlichting

Het licht in de badkamer is erg belangrijk voor de sfeer. Zorg daarom voor lampen die goed verlichten, maar ook voor sfeerverlichting. Zo kun je je in de ochtend goed klaarmaken met het juiste licht en in de avond heerlijk ontspannen met de sfeerverlichting. Online kun je heel veel verschillende soorten lampen vinden! Ga er dus even voor zitten en zoek lampen uit die bij jou passen. Tip: Geurkaarsen in de badkamer zijn ook onmisbaar! Deze geven een gezellige sfeer en heerlijke geur in je badkamer.

Planten in de badkamer

Niet alleen in de woonkamer zijn planten populair. Je ziet steeds meer planten in badkamers verschijnen. Denk aan de lepelplant. De lepelplant verwijdert gifstoffen uit de lucht en daarnaast houdt het je badkamer ook nog eens lekker fris. Oorspronkelijk komt deze plant uit het regenwoud, dus deze kan prima tegen een vochtige ruimte. Daarnaast kunnen de graslelie of varens ook goed overleven in de badkamer. Welke plant is jouw favoriet?

Hopelijk heb je genoeg inspiratie kunnen op doen voor jouw badkamer!