Je hebt je meubels voor je nieuwe huis uitgezocht, en nu is het tijd om te gaan kijken naar de verlichting in je huis. Hiervoor wil ik je een aantal handige tips meegeven.

1. Maak een verlichtingsplan

Om de juiste verlichting op de juiste plek te krijgen is het verstandig een verlichtingsplan te maken. Dit kun je heel eenvoudig zelf doen. Teken een plattegrond met de meubels, ramen, deuren en aansluitpunten op schaal. Bepaal vervolgens per ruimte de functie(s)

2. Sluit dimmers aan op je verlichtingen

Kijk welk soort licht je voor deze functie(s) nodig hebt. Alleen sfeerverlichting of fellere verlichting om bijvoorbeeld een boek te lezen?Door een dimmer aan te sluiten op verlichting, kan deze verlichting.

3. Gebruik energiezuinige lampen

Voor meerdere functies gebruikt orden. Je kunt de verlichting feller zetten om een beter overzicht te krijgen in de ruimte, maar je kunt het ook als sfeerverlichting gebruiken. Heel handig! Energiezuinige lampen zijn vaak weliswaar wat duurder, maar op termijn leveren ze veel meer op.

4. Kijk en vergelijk

De lampen verbruiken minder stroom én ze gaan veel langer mee. Je kunt hierbij kiezen uit spaarlampen, LED lampen of halogeenlampen. Laat je goed informeren in de lampenwinkel.Beperk je vooral niet tot één winkel met het uitzoeken van verlichting. Kijk en verlijk het aanbod van verschillende winkels en bepaal in welke winkel ze de verlichting naar jouw wensen hebben voor een goede prijs. Er zijn ook verschillende webshops die verlichting online verkopen.

5. Durf te combineren

Durf gerust te combineren met verlichting. De lampen hoeven niet allemaal uit één en dezelfde serie te komen. Kies bijvoorbeeld voor de moderne industriële hanglampen in combinatie met strakke booglampen of combineer verschillende kleuren.

lampen-trends 2018