Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. Dat geldt zeker ook voor het inrichten van je woning. Natuurlijk zijn de basiskeuzes voor bijvoorbeeld de vloer, de wandbedekking en de meubelstijl bepalend voor de grote lijn in je interieur, maar met de accessoires en andere kleine details maak je het echt helemaal af en breng je ook jouw persoonlijke stijl tot leven. Van de mooie handgrepen bij DecoDeurbeslag tot handgemaakte kunstobjecten aan de wand, het is vaak een kwestie van afstemmen op elkaar.

5 designtips om je interieur af te maken

  1. Om maar eens met het deurbeslag te beginnen: veel mensen staan er niet bij stil dat bijvoorbeeld een deurklink een essentieel onderdeel van het interieur is. Als je de hele woonkamer bijvoorbeeld klassiek hebt ingericht, terwijl de deurklink juist heel strak en modern is, past dat totaal niet bij elkaar. Je kunt deurklinken in vrijwel elke stijl krijgen dus maak er werk van om ook dat detail af te stemmen op de rest.deurklink
  2. Ga je voor minimalisme? Zorg er dan voor dat het niet saai wordt. Wissel bijvoorbeeld grote rechte vlakken af met ronde vormen. Hierdoor krijg je met weinig objecten toch een afwisselend beeld. Dit noemen we variatie in vormtaal. Het levert een mooie mix van contouren op en dat zorgt ervoor dat het geheel niet snel zal gaan vervelen.
    minimalistisch minimalisme
  3. Breng accenten aan op plekken die je wilt benadrukken. Heb je bijvoorbeeld een fantastisch uitzicht vanuit je raam? Realiseer je dan dat dit uitzicht eigenlijk ook een onderdeel is van je interieur. Niet letterlijk natuurlijk, maar je kunt er wel extra de aandacht op vestigen. Bijvoorbeeld door wat extra aandacht te besteden aan de gordijnen voor dat raam. Zo zorg je ervoor dat die plek een echte eyecatcher wordt.
  4. Verlichting is heel belangrijk voor de sfeer van je woning. Experimenteer eens wat met een andere kleur licht. Vaak merk je dan al direct dat het interieur een compleet nieuwe look krijgt. Ook een extra lichtbron op een andere plek in de ruimte doet wonderen.
  5. Leg een vloerkleed neer. Bijvoorbeeld onder de salontafel of op een andere plek waar een grote vloeroppervlakte zichtbaar is, kan een vloerkleed wonderen doen. Je zult direct een heel ander beeld van de ruimte krijgen en natuurlijk kun je volop variëren in de kleurstelling ervan, zodat je het goed op elkaar kunt afstemmen voor een sfeervol effect.