Als je bezig bent met de inrichting van je huis zijn er natuurlijk veel dingen waar je op moet letten. Een van de belangrijkste dingen is toch wel licht. Veel mensen vergeten dit omdat ze zich focussen op de muren verven en mooie meubels kiezen. Ook belangrijk natuurlijk, maar door slecht lichtgebruik kan je huis donkerder lijken. In deze blog vind je de belangrijkste dingen om op te letten bij lichtgebruik.

Natuurlijk licht

De ramen in je huis laten lekker veel natuurlijk licht binnen en zijn dan ook heel belangrijk voor de sfeer in je huis. Meestal kun je niet bepalen waar de ramen in een huis komen, dus kan het voorkomen dat ze niet op de beste plekken zitten. Vooral wanneer dit het geval is, is het natuurlijk belangrijk om andere manieren te vinden om het licht in je huis te brengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de ruimte rondom de ramen vrij te houden van teveel spullen. Wanneer je dingen voor de ramen zet ontnemen deze het licht van de rest van de kamer.

Lampen

Naast ramen zijn lampen de manier om licht in je huis te brengen. Of je nou spotjes aan het plafond hebt of een grote lampenkap boven de eettafel, elke lamp voegt iets toe aan je interieur. Vooral wanneer de zon onder is maken lampen de sfeer in je huis. Een lampenkap kies je vaak omdat de lamp zelf wat fel kan zijn. Ga je lampenkappen kopen, let er dan goed op dat de kap past bij jouw huis. Heb je een kleinere woonkamer? Kies dan een grote lichte lampenkap die dient als echte eyecatcher.

Kleur

Niet alleen natuurlijk en kunstmatig licht zijn belangrijk wanneer het gaat om lichtgebruik. De kleuren die jij kiest in je interieur zijn bepalend voor de sfeer in huis. Wanneer je een kleinere ruimte hebt is het verstandig om niet te donkere kleuren te kiezen. Wil je toch voor een donkere kleur op de muur kiezen, ga dan voor één muur. Als je de andere muren neutraal houdt en lampen op de juiste plek plaatst, zorg je juist voor een gezellig sfeertje in huis.

lamp