Inbraak in je woning, je moet er niet aan denken! Maar wie slim is, denkt er juist wél aan, om vervolgens met een paar handige tips en tricks je woning beter te beveiligen. In dit artikel lees je vast een paar goede anti-inbraaktips die gemakkelijk zijn toe te passen. Zo houd je inbrekers buiten de deur en vergroot je je veiligheid in huis.

Zet inbrekers in de spotlight

Goede verlichting maakt inbrekers zichtbaar. Dat is wel het laatste wat ze willen! Plaats buitenlampen met een timer of bewegingssensor bij de voor- en achterdeur en zorg dat inbrekers niet ongezien bij de deur kunnen staan.

Ben je eventjes weg? Laat dan binnen een lamp aan om de indruk te wekken dat er iemand thuis is.

veiligheid
Zet ongewenste gasten in de spotlight met een buitenlamp bij de deur

Zorg voor zo min mogelijk verstop plekken.

Een potje verstoppertje brengt al gauw een paar goede verstop plekken rondom het huis in beeld. Struiken, muren en schuttingen zijn de ideale plek voor een inbreker om zich even te verschuilen. Je kunt niet alles voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat er goed zicht is op je woning en op alle ingangen.

Weg met opstapjes en ladders

Nog een tip voor buitenshuis: Zet opstapjes en ladders buiten bereik. Een container of ander hulpmiddel naast het huis wordt vaak gebruikt als opstapje om door een raam naar binnen te kunnen klimmen. 

De sleutel op een presenteerblaadje?

De deurmat of een bloempot lijkt soms een handige plek om even een sleutel te verstoppen. Maar echt ‘geheim’ zijn deze plekken niet. Voor inbrekers de meest ideale manier om binnen te komen. Ook een sleutel aan de binnenkant van de deur in het slot laten is af te raden. Een goede inbreker heeft die sleutel zo te pakken en kan zichzelf vervolgens gemakkelijk binnenlaten.

Over sloten gesproken

Een andere veelgebruikte manier voor inbrekers om binnen te komen is het uitboren van een deurslot. Maak het inbrekers daarom extra moeilijk en kies voor een cilinderslot. Dankzij de stalen pinnen is uitboren haast onmogelijk en houdt u ongewenste gasten buiten de deur. Die sloten moeten natuurlijk wel op de juiste manier geplaatst worden.

Kies voor veiligheid en vraag een specialist in cilindersloten welk cilinderslot het beste past bij jouw woonsituatie.

Kijk goed om je heen

Het lijkt een inkoppertje, maar goed om je heen blijven kijken kan veel inbraken voorkomen. Niet alleen in je eigen huis, maar ook in de huizen van buurtbewoners. Houd met elkaar een oogje in het zeil tijdens het uitlaten van de hond of wanneer de buurman op vakantie is. In sommige wijken is er zelfs een buren-app om elkaar op de hoogte te houden. Samen sta je sterk en dat zorgt voor meer veiligheid.