Je kent vast wel die beelden van mensen in witte pakken die uiterst voorzichtig een oud pand betreden om asbest te verwijderen. Oude schoolgebouwen en jaren 30 woningen, maar ook woningen uit de jaren ’80 en begin jaren ’90 kunnen asbest bevatten. En dat kan gevaarlijk zijn! Heb jij asbest in je woning? Lees dan verder en ontdek hoe je asbest kunt (laten) verwijderen.

Wat is er mis met asbest?

Tot 1993 mocht asbesthoudend materiaal in de bouw gewoon gebruikt worden. In vinylvloertegels, als asbestcement voor dakbedekking of bijvoorbeeld als isolatiemateriaal rondom leidingen. Maar het is levensgevaarlijk! Als je lange tijd de microscopische vezels van asbest inademt, kun je daar chronische ziekten van krijgen, zoals longkanker en asbestose.Vaak met de dood als gevolg.

asbest verwijderen

Schakel een expert in

Asbest verwijderen is een klus voor vakmensen. Zij weten wat ze doen en hoe ze zo’n klus moeten aanpakken. Vandaar ook die witte pakken! Afhankelijk van waar de asbest zich bevindt, kiezen zij de beste techniek om dit te verwijderen. Natuurlijk hangt daar ook een prijskaartje aan. Vergelijk daarom vooraf offertes van verschillende bedrijven om goed te kunnen kiezen aan wie je deze klus uitbesteed, zonder onnodig teveel te betalen.

Besparen op asbest verwijderen

Zit de asbest in jouw woning in het dak of bevindt de asbest zich in een bedrijfspand of bedrijfsschuur? Dan kom je misschien in aanmerking voor subsidie voor asbest verwijderen. We raden je aan dit vooraf zeker even te checken. Het zou zonde zijn als je geld misloopt!

asbest verwijderen

Alle asbest verwijderd? Opgeruimd staat netjes. Je gezondheid loopt in huis nu minder gevaar. Bovendien is het altijd gunstig voor de waarde van je (oude) woning wanneer je kunt zeggen dat alle asbest al verwijderd is. Doen dus!