Je badkamer renoveren… ik heb zelf een keer mijn badkamer gerenoveerd en een tweede badkamer laten bouwen. Daar leer je best veel van, en die ervaringen vat ik samen in dit artikel. Ik ben tot 7 tips gekomen om tot een hele fijne badkamer te komen.

Badkamer renoveren, hoe te beginnen

Zolang alles nog bij de oude situatie is, lijkt het eindresultaat enorm ver bij je vandaan. Om er lekker in te komen, raad ik je het volgende aan:

  1. Meet de maten op van de badkamer
  2. Start met wat rondneuzen op badkamers op Pinterest
  3. Bezoek 2 a 3 badkamerzaken zoals bijvoorbeeld Megadump in Tiel

Wat je hiermee bereikt, is dat je samen met je partner een gevoel gaat creëren bij wat je mooi vindt en hoe je het eindresultaat voor ogen hebt.

Bovendien komen er elk jaar weer innovaties en mooiere producten op de markt, dus is het eigenlijk noodzakelijk om wat te gaan rondkijken.

Tip 1: opbergruimte

Het is handig om bij het ontwerpen van de badkamer, rekening te houden met voldoende opbergruimte.

Je kunt bij het badkamermeubel die je koopt rekening houden met opbergruimte, of er een bijbehorende kast bijkopen. Uiteindelijk wil je je handdoeken en toiletartikelen makkelijk kunnen opbergen, zodat je voorkomt dat het een rommeltje wordt.

handig badkamer ideee handoeken badkamer ideeen

Tip 2: combineer licht en donker

Kies je voor een donker badkamermeubel, ga dan voor een lichte vloer. Of andersom!

Tip 3: houd het ruimtelijk

Als je een beetje de mogelijkheid hebt; probeer het dan zo ruimtelijk mogelijk te houden. Het kan verleidelijk zijn om een groot badkamermeubel te nemen, een bidet omdat je toch de ruimte hebt, en het grootste bad dat je kon vinden.

Maar juist bewegingsruimte in je badkamer geeft een gevoel van luxe.

modern-badkamer-voorbeelden

Tip 4: kies een grote spiegel

In navolging van tip 3, ga voor een zo groot mogelijke spiegel. Optisch lijkt je badkamer daardoor groter. En uiteraard komt het goed van pas tijdens de persoonlijke verzorging.

Je kunt ook kiezen om zo’n vergrootspiegeltje te laten bevestigen, voor de details als je een beetje ijdel bent!

Tip 5: decoratie

Voeg decoratie aan je badkamer toe, anders is de ruimte te veel functioneel. Een klein plantje, een kaarsje, een buddha beeldje of een mooie vaas zijn al genoeg om de uitstraling prettiger te maken.

badkamer renoveren badkamer inrichten kaarsen

Tip 6: leidingwerk en ventilatie

Heel belangrijk voor je badkamer; zorg ervoor dat het leidingwerk niet zichtbaar is want dat is erg lelijk. En vergeet daarnaast niet direct ventilatie aan te leggen!

Die fout hebben wij bij onze eerste badkamer gemaakt, waardoor het plafond al snel schimmelplekken kreeg. Denk hier dus niet te licht over!

leiding wegwerken

Tip 7: voeg echte luxe toe in de vorm van een stoomcabine

Heb je geen enorme badkamer waardoor je er geen jacuzzi in kwijt kunt, maar wil je toch iets aan luxe toevoegen? Je heb voor een heel betaalbaar bedrag al een stoomcabine in je badkamer.