Staat ‘badkamer verbouwen’ al een tijdje op de planning? Wanneer het eindelijk zo ver is, is er niets leukers dan het uitdenken van het verbouwingsplan. Dat geldt ook voor kleinere renovaties.

Soms is er weinig nodig om de badkamer up-to-date te maken en in andere gevallen moet al het oude er eerst uit.

Badkamerwinkels en pinterest zijn de komende weken je beste vrienden en Interieur-Ideeën helpt ook graag een handje. Daarom dit artikel met de badkamertrends van dit jaar.

badkamer verbouwen: inloopdouche

Kies voor een inloopdouche

Steeds vaker zien we douches zonder opstapje of drempel. Deze laagdrempelige manier van douchen is natuurlijk super praktisch. Maar met een instapdouche zorg je ook direct voor een strakke look in de badkamer.

Wil je de vloer van de inloopdouche nét iets extra’s geven? Wees dan creatief in je keuze van een doucheafvoer: Geen klein rond doucheputje maar een brede vierkante afvoer bijvoorbeeld.

Weg met oude radiatoren

Waarschijnlijk spreekt niemand ons tegen als we zeggen dat oude radiatoren een kamer vaak enorm ontsieren. Om over de stofnesten die kunnen ontstaan maar niet te spreken! Bij de badkamertrends van dit jaar horen dan ook zeker andere vormen van verwarming. Je kunt kiezen voor een stijlvolle designradiator en/of nieuwe vloerverwarming laten installeren.

Kleur op de muur

Jarenlang waren kleuren als wit en lichtblauw dé kleuren voor de badkamer. En het serene dat die kleuren uitstralen is nog steeds een de sfeer die we graag in de badkamer willen. Maar vanaf dit jaar mag het ook anders. Botanische prints, kleurrijke tegels of hippe prints zijn de trend. Houdt de badkamer rustig, maar laat één muur knallen met veel kleur en versterk die sfeer met enkele bijpassende accessoires.

Lekker snel droog

Wie behang gebruikt in de badkamer kiest natuurlijk voor waterdicht behang. Maar ook voor de douchewanden kun je kiezen voor materiaal dat water- en vuilafstotend is. Je badkamer droogt dan sneller op en het glas is gemakkelijk schoon te maken. Met deze douchewanden zeg je lachend gedag tegen schimmel, geurtjes en kalkaanslag.

Kies eens voor zwart

Of je nu kiest voor een kleurrijke badkamer of voornamelijk wit, zwarte accessoires geven je badkamer iets stoers. Deze donkere badkamertrend richt zich daarnaast vooral op een item waarbij je vrijwel nooit over kleur nadenkt: de kraan.

De kraan bij de wastafel, de douche en in het bad mogen zwart zijn. Let op; deze kranen kunnen wel iets duurder uitvallen.

Badkamer verbouwen

Natuurlijk vind je op internet en in badkamerwinkels nog veel meer inspiratie voor jouw nieuwe badkamer. Kijk welke trends passen bij jouw smaak en combineer tot je de perfecte badkamer hebt samengesteld. En vergeet daarbij niet ook goed te kijken naar de badkamer kosten voor je aan de verbouwing begint. De badkamer verbouwen doe je immers niet iedere dag, dus een goed plan is belangrijk!