Na deze hele hete zomer wordt het tijd om de winter weer onder ogen te komen. Het is nu ineens al heel koud en daar moet iedereen nog even aan moet wennen. Het is dan ook heerlijk om na een lange koude dag lekker bij te komen onder een warme douche of in een heet bad. Tot rust komen kan het beste in een fijne en mooie badkamer waarbij het interieur ook een belangrijke rol speelt.

Een hotelbadkamer

Eerlijk is eerlijk, iedereen verlangt wel eens naar een prachtige en opgeruimde hotel badkamer. Een badkamer is en blijft erg persoonlijk waardoor het belangrijk is dat jij je er helemaal prettig in voelt. Om een prettige sfeer te creëren, luxe in huis te halen en je badkamer helemaal klaar te maken voor de winter staan hieronder een aantal tips.

De kleurentrends van deze winter voor je badkamer

Kleur is helemaal in en het mag dan ook knallen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wastafel of een aantal accessoires in dezelfde kleur als je muur. Vrolijke kleuren als geel en groen zie je nu erg veel, maar ook zachte kleuren zoals baby roze. Om je badkamer rustig te houden is het handig om een voor een of twee kleuren te kiezen en voor de rest de kleuren neutraal te houden.

De simpelste badkamer meubelen of accessoires kan je een leuke kleur geven waardoor je badkamer gelijk een andere en prachtige uitstraling heeft. Maar haal niet teveel details en kleine accessoires in je badkamer. Door het minimalistisch te houden blijft je badkamer rustig en kan je toch kleur in je badkamer verwerken.

Tijdens de koude winter is het natuurlijk ook fijn om wat warmere kleuren toe te voegen aan je badkamer. De kleuren mosterdgeel, bruin(tinten) en groen(tinten). Daarnaast geeft hout een huiselijke en warme sfeer.

badkamer-modern

Badkamermeubelen en -accessoires

Omdat het belangrijk is dat je je helemaal kan ontspannen in je badkamer is het belangrijk je meubelen en accessoires hebt die hier aan bijdragen.

Bijvoorbeeld een heerlijke douchekop waar je uren onder kan staan. Gepaard met een goede antislipmat kan jij je mooiste douche concerten houden zonder onderuit te gaan. Een lekkere zachte badmat zorgt ervoor dat de warmte niet gelijk je lichaam verlaat na een lange douche.

Naast het bad kan je een handige tijdschriftenhouder plaatsen zodat je altijd je tijdschriften bij de hand hebt, maar ze niet rommelig door de hele badkamer zwerven. Het staat ook nog eens heel leuk. De juiste verlichting zorgt ervoor dat je nooit meer de badkamer uit wilt komen.

Details worden steeds belangrijker en zie je steeds meer terug. Vaak wordt er al snel verwacht dat details zorgen voor veel drukte en rommeligheid in je interieur, maar dat is helemaal niet nodig. Zo kan je al prachtige details in huis halen door simpele accessoires of meubelen te kopen waarbij de structuur van een bepaald materiaal zichtbaar is. Een saai gebruiksvoorwerp of accessoire, wordt daarmee al snel een sfeermaker in je badkamer.

 hoek badkamer ideeen

Maak het af met een heerlijke badjas

Een mooie en comfortabele badkamer is natuurlijk fijn maar wat het uiteindelijk echt afmaakt is een heerlijke badjas. Ga voor een warme, dikke en vooral zachte badjas die je goed warm houdt en heerlijk zit.

Je zou eens voor een andere badjas dan de standaard witte kunnen gaan, en breng daarmee gelijk wat fleur in de grijze winterdagen. Een badjas met een vrolijke kleur en of gewaagd printje is helemaal in en zorgt ervoor dat je deze winter op de donkerste dagen het zonnetje in huis kan zijn.