De een kiest voor een nieuw laagje verf, de ander gaat voor mooi stucwerk, weer een ander gaat voor granol. Wil je weleens iets anders aan de muur, zoals een nieuw behangetje, maar wil je geen standaard effen behang kopen? Er zijn zoveel soorten prints, ieder met hun eigen uitstraling.

Je hoeft natuurlijk niet meteen helemaal radicaal je hele woning te behangen. Beginnen met 1 muur kan echt al een heel leuk effect geven, en een andere sfeer in je woning creëren.

Ik heb drie behangtrends voor je op een rij gezet, waardoor je hopelijk geïnspireerd raakt.

Vintage behang

Vintage is al een hele tijd een hype, met een goede reden.

Het brengt karakter met zich mee, al houdt niet iedereen van de stijl natuurlijk.

vintage behang
Voorbeeld van Vintage Behang

Behang met een bloemenprint of krantenprint bijvoorbeeld: je vindt het lelijk of fantastisch.

Zelf zal ik het niet snel in huis halen, maar vintage is in ieder geval populair de laatste tijd. Als je dus houdt van een klassiek of vintage interieur, kan het een echte blikvanger zijn.

Dit soort behang kun je met leuke vintage meubels goed combineren, zoals een kastje of tafeltje.

Erg leuk is om hier een klein en groter bijzettafeltje samen te gebruiken als salontafel.

Ben je echt een grote fan van de bloemenprint en de vintage trend? Ga dan voor een bloemenprintbehang in combinatie met een mooi vloerkleed in ongeveer dezelfde print. Zo gebruik je meerdere drukke prints, maar vormt het toch een mooi geheel. (net zoals op de foto)

Behang dierenprints

Ik houd zelf best wel van beesten, zo kom je in onze woning een panda, 2 pinguïns, veel rubberen eendjes, een nijlpaard en een kip tegen 🙂

Een van dé behangtrends van het moment is behang met een dierenprint.

dierenprint behang
Een van de behangtrends is een dierenprint als behang

Met zo’n blikvanger is het makkelijk iets bijzonders te maken van je kamer. Pak bijvoorbeeld een panterprint of zebrabehang. Zolang je het kleurgebruik in de rest van de ruimte rustig houdt, met wat kleine accenten, zal het niet snel schreeuwerig aanvoelen.

Ben je wel van fan van dierenprints, maar ben je bang dat dierenprint-behang teveel zal overheersen? Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Tegenwoordig is er namelijk genoeg behang met een subtiele dierenprint.

Zo heb je toch een mooie print aan de wand, maar is het behang niet het enige wat je ziet als je de kamer binnenkomt.

Behang geometrische patronen

De laatste behangtrend die ik hier wil noemen, past het beste bij een Scandinavische stijl, maar sluit andere woonstijlen zeker niet uit.

Behang met geometrische patronen in lichte kleuren oogt strak en modern, maar maakt de ruimte toch net wat specialer dan een effen wand.

sfeervol behang
Behang met geometrische patronen is ook populair tegenwoordig, en nee niet alleen onder beta-mensen

Wil je graag een meer sfeervolle sfeer? Kies dan voor behang met geometrische patronen in warme kleuren als groen of oker.

Zo creeër je sfeer, maar oogt het ook nog modern. Combineer dit soort behang met een leuke plaid of sierkussens met geometrische print en een mooie grijze bank. Het maakt je kamer zonder twijfel helemaal af.