Of je nu in een prachtig nieuwbouwhuis woont of in een oud sfeervol grachtenpandje, een plaag van ongedierte kan ons allemaal overkomen. Boktorren, bedwantsen, ratten of vliegen…als je pech hebt kiezen ze jouw huis als woning en zul je ze actief moeten bestrijden!

Ongedierte geeft altijd overlast

Een enkele vlieg of mug in huis is in feite al ongedierte en kan heel vervelend zijn. Maar een invasie van beestjes geeft bijzonder veel overlast. Hoeveel last je er van hebt hangt af van het soort ongedierte. Wanneer je overlast heb van insecten dan is dit vaak duidelijk zichtbaar en soms verder heel onschuldig. Heb je last van muizen dan zie je dat wellicht nauwelijks, maar weten dat ze er zijn is óók heel vervelend en vies. Gelukkig is er altijd een oplossing.

Preventief aan de slag

Ongedierte wil je liever voorkomen dan dat je deze moet gaan bestrijden. Met wat algemene hygiëne voorkom je gelukkig al een heleboel. Zo voelen beestjes zich bijvoorbeeld aangetrokken door rondslingerende etensresten, gaten en kieren in huis en ongewassen beddengoed. Een huis waar weinig te halen valt is voor ongedierte een stuk minder aantrekkelijk. Opruimen en schoonhouden helpt dus een heleboel. En zo’n fris huis is voor jezelf ook prettig natuurlijk. 

Op zoek naar de bron

Alle goede hygiëne ten spijt, overlast door ongedierte kan de beste overkomen. Hoe eerder je dan begint met bestrijden hoe beter. Op zoek naar de bron dus, want dat is de beste plek om te beginnen met bestrijding. Lukt het je niet om een plaag weg te krijgen of is de situatie dusdanig uit de hand gelopen dat je er geen vat meer op krijgt? Roep dan een professional in voor hulp. Het laatste wat je wil is dat je hele huis wordt overgenomen door vieze beestjes. 

Bel de bestrijdingsdienst

Wordt jouw prachtig ingerichte interieur bewoond door ongewenste gasten? Daar weten experts wel raad mee. Zij weten alles over de werkwijze en levensstijl van vervelende beestjes en hebben vaak jarenlange ervaring met het uitroeien van ongedierte. Muizen bestrijden, een rattenplaag tegengaan, houtworm verwijderen of bedwantsen bestrijden, experts in ongediertebestrijding draaien er hun hand niet voor om!

Opgeruimd staat netjes

Al het ongedierte weer verwijderd? Dan is het tijd voor een goede poetsbeurt. Schrob en boen alle plaatsen waar ongedierte zat, dicht gaten en kieren en zorg voor een schoon huis. Prettig voor jou, maar heel onaantrekkelijk voor ongedierte.