De meeste mensen willen graag een mooie, sfeervolle tuin. Liefst met één of meerdere verrassende elementen en uiteraard een goed terras. Om het onderhouden van een tuin staan we vaak minder hard te springen. We gaan dan ook graag voor dat we ‘onderhoudsvriendelijk’ noemen.

Herkenbaar? Dan zijn betonelementen je ding!

tuin betonelementen

Een plantenbak van betonelementen

Naast gras of een ruim terras willen we in de tuin ook plek voor wat groens. Om je planten en de grond het best te kunnen onderhouden, is een verhoogde plantenbak ideaal. Door op die manier met hoogtes te variëren geef je je tuin gelijk een dynamische look.

Met betonelementen is je plantenbak snel gebouwd. Vullen met aarde en tuinieren maar!

betonelementen plantenbak

Meubels van beton

Een betonnen bankje of poef in de tuin, een mooi muurtje waar je op kunt zitten of een grote betonnen tafel: betonelementen, zoals “u” elementen, lenen zich uitstekend voor het maken van tuinmeubelen. Door hun gewicht blijven deze duurzame meubels altijd op hun plek staan.

Met een paar kussentjes geef je kleur aan je betonnen bank en de tafel sier je op met een bloemetje.

Authentieke Amsterdammertjes

Bekijk je de beton elementen van betondingen.nl dan valt je oog al snel op zogenaamde Amsterdammertjes: prachtige paaltjes waar je werkelijk iedere tuin mee kunt opsieren. Gebruik ze langs weerszijden van een pad of bijvoorbeeld als obstakel tegen ongewenst parkeren. De authentieke stijl geeft je tuin net dat beetje extra.

Beton: veelzijdig tuinmateriaal

Een afrastering met keerwanden, een trap, een opslagplek voor haardhout, een vijverrand…met betonelementen kun je alle kanten op.

Het materiaal is slijtvast, ook bij veelvuldig gebruik, en gaat dus jaren mee. Bovendien is beton tijdloos en zorgt het voor een stijlvolle sfeer in de tuin.

TIP: Vergis je vooral niet in het gewicht van betonelementen. Online bestellen en thuis laten bezorgen is geen overbodige luxe.