Het plafond: het mag dan misschien wel niet meteen het meest interessante onderdeel van de woning lijken, toch zijn er heel wat manieren om ook het bovenste gedeelte van een ruimte nog mooier te maken. Als je je eigen ruimte persoonlijker wil maken en daarbij ook het plafond woonkamer een opkikker wil geven, dan zijn de speciale plafonds van Plameco iets om te bekijken.

Maar welke mogelijkheden zijn er nu zoal en waarom zou je voor een specialist als Plameco moeten kiezen? Vragen die in onderstaand overzicht goed worden beantwoord.

Plameco als gespecialiseerd verkoper van spanplafonds

Het geheim van een plafond dat helemaal op je persoonlijke wensen is afgestemd, zit hem in het feit dat het om een spanplafond gaat. Een dergelijke plafond wordt als het ware als een soort van doek tegen het bestaande plafond gemonteerd, waardoor je van enkele interessante voordelen geniet:

  1. De eenvoudigste weg naar een nieuw plafond

Een compleet nieuw plafond laten plaatsen is zeker geen eenvoudige opdracht – maar een spanplafond installeren is dat wel! Dankzij het brede gamma aan speciale plafonds kan je elke ruimte zoveel persoonlijker en unieker maken met een leuk spanplafond dat eenvoudig te installeren is en waarvoor geen zware verbouwingen en opruimwerk voor nodig zijn.

  1. Heel wat mogelijkheden bij een specialist

Daarbij zijn er ook heel wat verschillende soorten spanplafonds verkrijgbaar. Van plafonds speciaal voor de landelijke slaapkamer tot modellen die beter passen in een moderne woonkamer, er zijn haast geen grenzen. Je kan altijd zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid, waardoor je nieuwe plafond dus een waardevolle investering is!

  1. Verlichting in je nieuwe plafond

Een ander groot voordeel van een dergelijk plafond is dat er eenvoudig verlichting in geplaatst kan worden. Juist doordat er wat ruimte overblijft tussen je huidige plafond en het nieuwe spanplafond, is er meer plaats voor de installatie van lampen, bekabeling en nog veel meer. Een plafond woonkamer verlichten om de living gezelliger te maken kan dus zeker als je kiest voor zo’n trendy plafond!

Een fotoplafond: maak van je ruimte een unicum

Ondanks de vele mogelijkheden bij je specialist kan het natuurlijk zijn dat u het nog een stapje verder wil nemen. Ben je een creatieve ziel die zijn slaapkamer een extra dimensie wil geven? Dan is een fotoplafond de oplossing.

Dergelijke plafonds fungeren als een spanplafond, maar onderscheiden zich door het feit dat ze bedrukt zijn met foto’s.

Het grote voordeel? Er zijn er méér dan één.

  • Een op maat gemaakt fotoplafond. Welke foto of afbeelding je ook verkiest en hoe groot je die ook wilt hebben, je specialist zorgt ervoor dat hij prachtig op je plafond komt te staan. Daarbij zijn er haast geen grenzen qua lengte of breedte.
  • Een naadloze oplossing voor elk plafond. Daarbij komt ook nog eens dat een fotoplafond zonder onderbrekingen wordt geplaatst. Op die manier oogt de ruimte nog huiselijker en mooier, en kan je dus echt altijd genieten van een unieke sfeer.
  • Verlichting is ook mogelijk. Ten slotte is het, net als bij gewone spanplafonds, mogelijk om verlichting op uw fotoplafond te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om verlichting achter je spanplafonds te plaatsen. Door de juiste lampen te kiezen op de juiste plaats, komt de foto op je plafond nog beter tot zijn recht – met een unieke uitstraling in de ruimte als resultaat.