Ben je op zoek naar een unieke en opvallende tafel? Houd je van ambachtelijke en duurzame producten die écht een eigen verhaal vertellen? Kijk dan eens naar boomstamtafels. Deze unieke tafels geven je interieur een natuurlijke uitstraling en zijn altijd one-of-a-kind. In dit artikel vertellen wij je waarom een boomstamtafel een geweldige aanvulling is op je interieur.

Unieke uitstraling

Wie meerdere boomstamtafels bekijkt, ziet al snel dat iedere tafel uniek is. Dat kan ook niet anders, want elke boom is anders. Het patroon van de jaarringen, de noesten en scheuren zorgt voor een natuurlijke, ruwe uitstraling die perfect past in een interieur met een natuurlijk thema. Met een stevig onderstel onder het tafelblad, past de boomstamtafel ook goed in een modern of industrieel interieur.

boomstamtafel in interieur

Lekker duurzaam

Misschien zit het je dwars dat voor jouw unieke boomstamtafel een boom moet worden gekapt. Dan is het goed om te weten dat het hout dat wordt gebruikt voor boomstamtafels  vaak afkomstig is van oude bomen die al langere tijd in de natuur hebben gestaan.

Zo gebruiken ze bij Houweling Interieur veelal oude Robinia bomen uit de Filipijnen. Die bomen staan niet in bossen, maar tref je her en der verspreid over het landschap waar ze door ouderdom of natuurgeweld worden geveld. Om ervoor te zorgen dat de tafel lang mee gaat wordt het hout zorgvuldig geselecteerd en verwerkt.

boomstamtafels

Boomstamtafels zijn zwaar en stevig

Het ligt misschien voor de hand om een boomstamtafel te gebruiken als eettafel. Maar ze kunnen ook prima als salontafel, bijzettafel of bureau worden gebruikt. Boomstamtafels zijn zwaar en stevig, waardoor ze zeker tegen een stootje kunnen.

Een stukje natuur in huis

Met een boomstamtafel haal je een stukje natuur in huis. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, in je interieur is niet alleen heel erg mooi, maar kan ook een positief effect hebben op je gemoedstoestand. Het brengt de schoonheid van de natuur in huis en kan zorgen voor een gevoel van rust en kalmte.

epoxy boomstamtafel

Makkelijk in onderhoud

Voor een boomstamtafel die makkelijk is in onderhoud, kies je voor een epoxy boomstamtafel. Die maak je eenvoudig schoon met een doekje. Dankzij de epoxy die laag voor laag in alle nerven en noesten is gegoten, is je boomstamtafel zelfs hagelslag-proof!