Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur, echte mannendingen doen en gezellig chillen met je vrienden? Dat doe jij als echte man voortaan in je eigen mancave. En daar hoef je geen kelder of zolderkamer voor vrij te hebben, want jij bouwt je eigen mancave gewoon in de achtertuin.

Top idee? Lees dan verder voor tips en inspiratie.

Bouwen maar!

Over die ruimte…je hebt natuurlijk wel een dak boven je hoofd nodig. Een schuur of garage doen het prima, maar een ruim tuinhuis is ook heel geschikt. De handige klusser bouwt die mancave helemaal naar eigen wens. Goed materiaal is dan uiteraard wel een must! Op www.huisman.nl bestel je online alle bouwmaterialen die je nodig hebt om je eigen mancave te bouwen. Gewoon in de achtertuin!

Zelf bouwen betekent ook dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe groot de mancave wordt. Hoe groter hoe beter natuurlijk, maar zorg dat er ook nog een stukje tuin over blijft voor de rest van het gezin 😉 

Het interieur van je mancave

Als je dan toch aan het klussen bent, bestel dan ook direct materialen voor de inrichting van je mancave. Een bank wil je misschien kant en klaar kopen, maar een bar kun je prima zelf bouwen van steigerhout bijvoorbeeld. 

Verder kun je voor meubels kijken bij de kringloop. Nieuwe meubels kunnen ook, maar kosten een stuk meer. Bovendien is het bij een tweedehands bankstel een stuk minder erg als er eens bier of chips overheen valt.

Kies in ieder geval voor extreem comfortabele meubels, want in jouw mancave draait het om chillen!

It’s in the details

Als de basis staat dan kun je de mancave inrichten voor ultiem vermaak. Afhankelijk van hoeveel plek je hebt kun je denken aan een voetbaltafel, een dartbord, een tv met spelcomputer en een muziekinstallatie.

 

Ook de accessoires zijn natuurlijk extra mannelijk.

Dat zit ‘m in het materiaal, zoals hout, staal of oude autobanden. Maar ook de afbeeldingen op posters aan de muur en het gebrek aan vrouwelijke tierelantijntjes. Je wilt misschien geen interieurstylist worden, maar probeer te zorgen voor eenheid in kleur en materiaal. Dit geeft rust en maakt van de mancave een extra fijne plek om na een drukke dag even uit te spacen.