Heb je een bouwkundige keuring gedaan of moet je deze nog laten doen? Dan kan het handig zijn om te weten of je de kosten kan aftrekken of niet. Dit zou voor jou namelijk erg veel geld schelen. Wanneer je deze kosten precies kan aftrekken en waar je rekening mee moet houden als je de kosten af wil laten trekken lees je allemaal in dit artikel. Lees verder om precies te weten of een bouwkundige keuring aftrekbaar is.

bouwkundige keuring aftrekbaar

Waarom een bouwkundige keuring laten doen?

Een bouwkundig keurig van een huis wordt voornamelijk gedaan als je een huis wil gaan kopen. Dit is een keuring die jou inzichten geeft in de staat van het huis. Zijn er bijvoorbeeld veel onderhoudskosten waar je rekening mee zou moeten houden of heeft het huis gebreken die jij in eerste instantie zelf niet zou ontdekken. Als deze bouwkundige keuring is gedaan en je wil weten of je de kosten kan aftrekken, dan zal je rekening moeten houden met deze regel; het rapport van de keuring moet te herleiden zijn naar een hypotheek bedoeld voor aankoop, verbetering of onderhoud van de woning. Ga dit dus van te voren altijd alvast na. Overtuigd? Vraag direct een bouwkundige keuring aan via Huiskeur.nl.

Hoe zit het met een verplichte bouwkundige keuring?

Wil je een oude woning gaan kopen, dan kan het zo zijn dat de hypotheekverstrekkers naast een taxatierapport vragen om een bouwkundige keuring. Ook dan kun je er vanuit gaan dat je deze keuring kan fiscaal kan aftrekken. Met name als je appartement koopt uit of voor 1940 wat nog gerenoveerd moet worden, te verwachten renovatiekosten minstens 10% van de de verkoopwaarde bedragen of als de taxatie een bouwkundige keuring adviseert. Is er sprake van één van deze drie redenen dan kun je er vanuit gaan dat je de kosten kan aftrekken.

Hoe zit het met de bouwkundige keuring en de hypotheek garantie?

Kun je de bouwkundige keuring fiscaal aftrekken in geval van de nationale hypotheek garantie? Zoek dan uit of bouwkundige keuring belastingtechnisch nodig is. Heb je het rapport van de keuring bijvoorbeeld nodig om een hypotheek te kunnen krijgen? Dan kun je er al meer van uit gaan dat het aftrekbaar is. Vaak worden deze rapporten aangevraagd als je gaat kopen, maar ook als je gaat verbouwen of renoveren is er een kans dat je dan alsnog de kosten fiscaal kan aftrekken.

Huis verbouwen