Wanneer je een huis koopt zit daar bijna altijd een (standaard) buitendeur in. Maar wist je dat er op het gebied van buitendeuren ook van alles te kiezen valt? En dan hebben we het niet alleen over de kleur.

Standaard of opvallend

De voordeur is één van de eerste dingen van jouw huis die een bezoeker te zien krijgt. Een standaard deur valt de meeste mensen amper op. Maar je kunt dus ook direct een statement maken en kiezen voor een meer opvallende buitendeur. Ga dan wel voor een deur die qua stijl ook past bij je interieur, anders zet je mensen op het verkeerde been.

Kies de stijl van je buitendeur

Je kunt dus aandacht besteden aan het uiterlijk van je buitendeur. De kleur, de stijl en of er bijvoorbeeld wel of geen raam in zit. En zo’n raam heb je ook nog eens in diverse soorten en maten. Keuze genoeg! Ook kun je zelf bepalen of je een brievenbus in je voordeur wilt of dat je kies voor een losse brievenbus bij het tuinpad.

Het materiaal van je buitendeur

Bij het kiezen van een buitendeur is het raadzaam ook goed te kijken naar het materiaal van de deur. Een houten voordeur geeft je woning een natuurlijke uitstraling. Ga je voor een meer industriële stijl, dan kun je kiezen voor een aluminium voordeur. Deuren van kunststof kunnen bij verschillen woonstijlen worden gebruikt, zijn budgetvriendelijk en makkelijk qua onderhoud. Houd bij de keuze van het materiaal ook rekening met de isolatiewaarde. Bij een schuurdeur is dat wellicht niet zo belangrijk, maar voor een voordeur is het wel zo prettig als deze goed isoleert.

Niet vergeten: een goed slot

Deur gekozen? Vergeet dan niet te kijken naar een goed slot. Het goed kunnen afsluiten van een buitendeur is enorm belangrijk! Laat je eens adviseren door de beste slotenmaker in Amsterdam. Een slotenmaker weet precies welke sloten geschikt zijn voor jouw woonsituatie en kan de sloten ook vakkundig installeren. Wel zo’n fijn idee.