Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker in winkels liggen; buitenkleden. Sinds afgelopen weekend ligt er ook een in onze tuin, en de reacties zijn waanzinnig. En ik moet dan ook zeggen dat ik heel blij ben met dit buitenkleed. 

buitenkleed-kleine-tuin

De voordelen van een buitenkleed

Het kleed bevalt enorm. Tot nu toe zijn ons de volgende punten opgevallen:

  • Zacht voor je voeten, fijn voor als je je schoenen uit doet
  • Het is hygiënischer (minder zand, blaadjes etc)
  • Het geeft een enorm woonkamer gevoel
  • Eindelijk komen alle tuinmeubels samen, en ziet het eruit als 1 geheel

Wat ook heel fijn is, is dat het buitenkleed ook buiten kan blijven als het slecht weer is. Regen zou geen probleem moeten zijn. Dat geldt ook voor onze loungeset, dus zodra het begint te druppelen lopen we naar binnen met de tijdschriften en drinkglazen, en hebben we geen zorgen over het kleed en de kussens. Top!

Ook op Instagram werd er erg enthousiast op gereageerd 🙂

Wat een buitenkleed doet met een kleine tuin

Onze achtertuin is helaas niet heel groot. We wonen graag dichtbij de stad, en dan zijn de vierkante meters snel erg prijzig.

Het buitenkleed heeft ervoor gezorgd dat de tuin echt af is. Het is nu een geheel, en ziet er heel comfortabel uit.

Verder brengt het een onderscheid aan tussen de zones waar je vaak bent, en de zones waar je minder vaak bent. Optisch is dat onbewust heel prettig.

Tot slot; de tuin ziet er gezellig uit vanuit de woonkamer. Ook dat is een mooi pluspunt.

Welk buitenkleed is dit?

Het buitenkleed dat in onze kleine tuin ligt, is de “Chique zwart wit design buitenkleed” (link), van €49,95.

We hebben hem gekozen vanwege het neutrale maar wel interessante design. En wat ook leuk is, is dat we hem ook andersom kunnen leggen. Slim bedacht van de makers.

design-buitenkleed

 

chique-zwart-wit-design-buitenkleed

 

Wil je juist iets kleurrijkers? Dan kom je uit bij een kelim vloerkleed. Hoe leuk is het als de kleuren matchen met de bloemen in je tuin. Of met de kussens die op je loungeset liggen.

 

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij Merel in Wonderland! De productfoto’s komen van hun website. Ben je nieuwsgierig geworden naar de buitenkleden voor jouw tuin, dan kun je online uw buitenkleed bestellen bij Merel in Wonderland.