Ik post vaak interieurtips voor je woon- en slaapkamer. Welke kleuren kan je het beste combineren en welk type meubelen passen nu het beste bij een landelijke, klassieke of moderne inrichting. Vandaag vind ik het leuk om eens in te zoomen op Chesterfield stoelen en banken. Hoe staat het er momenteel voor met deze meubelstukken en hoe passen deze authentieke Engelse meubelen in jou huis?

chesterfield

Chesterfields, vroeger en nu…

Veel mensen zien Chesterfield meubelen als klassieke en traditionele meubelen die vooral passen in het interieur bij mensen op leeftijd. In de tijd dat Chesterfield banken erg populair waren bestond de collectie ook vaak uit slechts 3 of 4 kleuren, allemaal in donkere, zwart en bruin getinte kleuren.

Tegenwoordig bestaat de collectie Chesterfields uit een veel grotere variatie. Populaire en wat meer eigentijdse kleuren zoals wit en grijs, maar ook opvallende kleuren zoals rood en geel kleuren tegenwoordig de Nederlandse huiskamers meer en meer. Ook het soort leer, wat een bank een groot gedeelte van zijn uitstraling geeft is tegenwoordig te kiezen. Veel banken worden namelijk “custom made” in het Verenigd Koninkrijk.

Hoe passen Chesterfield meubelen in jou huis?

De meeste importeurs van Chesterfield meubelen hebben een breed scala aan soorten Chesterfield banken. De grootste verschillen tussen deze modellen zijn de oren, de armsteunen van de bank. Deze zijn in sommige gevallen voorzien van studs. Uniek aan deze studs bij originele Chesterfield banken is dat elke stud 1 voor 1 handmatig in de bank is vervaardigd.

Bij neppe, vaak Aziatische meubelen, wordt er een strip op de banken geplakt om deze studs na te bootsen. De bekleding van de rugleuning kan per model ook flink verschillen. Kenmerkend voor Chesterfields zijn de welbekende diamant-patronen. Deze worden gemaakt door elke “knop” handmatig 1 voor 1 te sticken en aan het frame vast te maken.

Door de keuze in modellen, leertypen en kleuren is het mogelijk om een Chesterfield meubel met elke interieurtype te matchen. Een 3d-tekening van de desbetreffende kamer kan je hier goed bij helpen. Omdat een Chesterfield bank vaak al snel enkele duizenden euro’s kan kosten raden we je aan een langs te gaan in een showroom. Deze zijn verspreid door het hele land. De grootste vind je in Gouda, dichtbij Rotterdam.