Houd jij lekker van knutselen en zou je het leuk vinden om je creativiteit los te laten op je huis? Dan zijn er zeker genoeg ideeën die je kunnen helpen met deze klus! In dit artikel gaan we het namelijk hebben over drie manieren hoe jij je huis op een creatieve manier kan decoreren. De ideeën die we hier voorstellen zijn voor beginners en gevorderden! Ben jij er klaar voor? Lees dan dit artikel en laat jouw creatieve kant zijn beloop gaan!

wanddecoratie-woonkamer

Muurdecoratie

Kan je niet kiezen welk schilderij je op de muur hangt of welk knutsel werk je wilt gebruiken als muurdecoratie? Overweeg dan om van de muur zelf een mooi knutselwerk te maken! Een enorm mooie toevoeging aan je muren zijn namelijk abstracte vormen zoals lijnen, cirkels en driehoeken die je met kleur afbakent. Om deze vormen te maken heb je 3M Tape nodig waarmee je de vorm vormgeeft op de muur.

patroon op muren decoratie

Wanneer je tevreden bent met je tape ontwerpt is het goed om te onthouden dat je eerst met de kleur van de muur over het ontwerpt verfd. Hierna kan je met een zelfgekozen verf je ontwerp verven. Waarom is dit nodig? Door eerst te verven met de kleur die al op de muur zit maak je enorm mooie strakke lijnen.

Bijzettafel

Wil je een wat gevorderde project aangaan waar jij je creativiteit kan loslaten? Overweeg dan om een bijzettafel te maken. Deze bijzettafel kun je geheel naar eigen smaak maken. Natuurlijk zal de meest simpele bijzettafel uit vier poten en een blad bestaan, maar qua materiaal kan je zo gek doen als je wilt. Wil je bijvoorbeeld glas en hout gebruiken? Maak dan voor het tafelblad een hol vierkant met een inkeping aan de zijkant waar het glas in kan vallen. Zet dit glas wel vast met 2 componenten lijm. Een los blad van glas zal namelijk niet erg functioneel zijn in huis.

Vaas

Voor de echte creatieveling is het maken van een vaas de ultieme uitdaging. Hiermee bedoelen we natuurlijk dat je op een werktafel met klei aan de gang gaat. Klei is een enorm flexibel maar ook moeilijk soort materiaal en bij het maken van een vaas komt er eigenlijk veel ervaring bij kijken tot je een gewenste vorm hebt. Maar iedereen moet ergens beginnen en misschien is dit jouw teken om te beginnen met pottenbakken.

tafel decoratie

Tip: Meet eerst je oven op voordat je begint met het maken van je vaas. Als je vaas niet in de oven past is er geen mogelijkheid voor je vaas om uit te harden.