Ben jij enorm fan van de industriële woontrend die je de laatste jaren veel ziet? Logisch, want het is een stijl die redelijk neutraal is, en toch erg gezellig. Je vindt hem terug in vele interieurs, soms wat beter en soms wat minder sterk uitgevoerd. Wil jij je nieuwe woning ook een industriële uitstraling geven? Lees dan deze blog! Dan ontdek je namelijk alles over hoe je dat doet, te beginnen bij de basis van je interieur, en eindigend bij de meubels en accessoires. Als je al deze tips opvolgt wordt het creëren van een industrieel interieur een eitje, zelfs jij kunt het!

Kies een strakke, neutrale basis

Als het je goal is om een industrieel interieur te hebben dan is het belangrijk direct een goede basis te kiezen. Een houten vloer oogt vrij warm, daarom gaan de meeste mensen voor een gietvloer of tegenvloer in een grijstint. Of je nu voor een lichte of donkere tint gaat, of met een warme of koude ondertoon maakt niet uit. Alle tinten grijs passen namelijk super goed bij een industrieel interieur.

Ben je toch fan van een houten vloer? Dat kan op zich ook prima, maar ga dan wel voor een lichte houtsoort. Hoe donkerder de houten vloer is, hoe traditioneler de uitstraling zal zijn, en dat past totaal niet bij de industriële woonstijl.

Ga voor strakke meubels

Heb je de vloer gekozen? Dan is het tijd om te gaan shoppen voor meubels! Kies in dat geval voor meubels met strakke vormen, en vermijd drukke prints of opvallende kleuren. Eén kleuraccent in de ruimte is prima, een petrolkleurige bank bijvoorbeeld, maar meerdere kleuren tegelijk haalt het industriële tintje eraf. Betreft de industriële tafel voor de eethoek, kies het liefst voor een exemplaar met een houten blad (als je een grijze vloer hebt) en een grove poot die zwart of wit is geverfd. Of je nu een ronde of rechthoekige tafel wilt, dit soort exemplaren vind je bij mistertafel.nl.

Daar hebben ze een groot assortiment, en slaag je gegarandeerd voor je industriële tafel. Het leuke is dat je er zelf je blad uit kunt kiezen, en dit combineert met een tafelpoot naar keuze. Een tafel die helemaal op maat wordt gemaakt dus, wat wil je nog meer?

De aankleding in een industrieel interieur

Nadat je de basis hebt gekozen, en onder andere bij mistertafel.nl bent geslaagd voor je industriële eettafel is het tijd voor de aankleding. Een zogeheten gallery wall is perfect voor in industriële interieurs! Dit is een grote compositie van kunstwerken, zoals posters en foto’s, die je allemaal samen op één wand hangt. Super hip, en als je neutrale kleuren uitkiest ook mega industrieel. Kies daarnaast voor accessoires in materialen zoals metaal, ijzer en sloophout.

De combinatie daarvan levert een super strak, en toch sfeervol geheel op. Wil je kussens en warme dekentjes in huis halen? Kies dan voor neutrale kleuren zoals, wit, grijs en eventueel één accentkleur. Houd het vooral erg neutraal, met jouw nieuwe industriële interieur zit het dan wel goed!