Nu de woningmarkt oververhit is, en daar voorlopig geen einde aan lijkt te komen, gaan steeds meer mensen over tot het verbouwen van hun woning. Een dakopbouw, een uitbouw of het plaatsen van een dakkapel. Het levert extra wooncomfort en vierkante meters op. En juist die extra vierkante meters maken je woning een stuk waardevoller, mocht je ooit besluiten om je huis weer te verkopen.

dakkapel

De voordelen van een dakkapel plaatsen

Het grootste voordeel van een dakkapel is uiteraard je ruimtewinst. Ruimtes die nu te klein zijn, of eigenlijk helemaal niet bruikbaar zijn kun je vrij snel omtoveren tot een goed bruikbare ruimte.

slaapkamer dakkapel

Denk eens aan die zolder met 2 schuine dakwanden, waardoor je nergens kunt staan. Plaats hier 1 of 2 dakkapellen, en je hebt er een volwaardige kamer bij.

Behalve ruimtewinst, kan een dakkapel ook een uitgelezen kans zijn om extra licht in de ruimte te krijgen.

dakkapel werkplek

Waarmee moet je rekening mee houden

Van groot belang is dat je, voor je uberhaupt de offertes gaat aanvragen, alles heel nauwkeurig opmeet. Daar hangt de prijs namelijk van af.

Tijdens de onderhandeling is een sterk punt om naar voren te brengen; de garantie. Bedrijven geven dit vaak vrij makkelijk kosteloos weg, wat voor jou fijn is. En als ze er heel moeilijk over doen, dan is er wellicht iets mis met de kwaliteit.

Tot slot is er ook nog een vergunning die je waarschijnlijk moet regelen. Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, wordt goed uitgelegd in deze video.

De keuze voor de kozijnen

Natuurlijk kun je voor traditionele hardhouten kozijnen kiezen. Prachtig, maar dat levert je wel om de paar jaar een onderhoudsbeurt op. Je kunt ook gaan voor kunststof kozijnen. Die zijn er tegenwoordig ook in houtlook. Er zitten dan nerven van het hout, in het kunststof verwerkt.

Kunststof kozijnen houtlook

Dat ziet er prachtig uit, en van een afstandje is dat niet te onderscheiden van echt hout. Het grootste voordeel is uiteraard dat ze heel lang mee gaan, zonder onderhoud of dure verfbeurten!