Heb je net een nieuw huis gekocht? Je zult dan eerst energie vergelijken moeten doen, maar mogelijk moet je ook nog plannen maken voor het renoveren van je badkamer. De belangrijkste badkamertrends van 2022 helpen je dan om de ruimte naar een hoger niveau van interieurdesign te tillen, of je nu van plan bent om je badkamer dit jaar volledig te vernieuwen of gewoon een paar cosmetische veranderingen wilt aanbrengen om thuis een spa-achtig toevluchtsoord te creëren. Om dit optimaal te kunnen doen, is het zeker van belang om gebruik te maken van de beste badkamertrends van 2022!

Planten

We stellen onder meer voor om een ​​vleugje natuur in je badkamerontwerp te brengen met veel groen. Onderhoudsarme kamerplanten die je online kunt kopen, zijn de beste keuze, en bonuspunten als ze luchtzuiverend zijn, denk aan Snake Plants, Bird’s Nest Ferns en Monstera Plants.

badkamer idee douche groen

Zoek gewoon op Instagram of Pinterest en je zult tonnen inspiratie voor deze trend vinden. Plantenmuren zijn trouwens een geweldige manier om een ​​vleugje sereniteit in je badkamer te brengen. Plaats ze gewoon rond een baronmuur om een ​​stedelijke jungle te creëren. Eventueel kun je bij deze trend ook kiezen voor kunstmatige planten.

Marmer

Hoewel het gebruik van marmer in de badkamer niets nieuws is, zullen de luxe stenen platen in 2022 populairder dan ooit zijn in zowel badkamers als in keukentrends. Het voegt direct een luxe gevoel toe aan elke ruimte en populaire keuzes zijn klassiek wit marmer met kenmerkende grijze of gouden aderen die door de steen lopen, en zwart marmer dat een strakke, eigentijdse afwerking geeft.

Marmer wordt in een hoger tempo geadopteerd door huiseigenaren dit jaar te renoveren, met een toenemend gebruik in douchevloeren, niet-douchevloeren en niet-douchewanden. Hoewel het een waardevolle investering is, komt marmer vaak aan de bovenkant van de prijsschaal binnen en kan voor sommigen buiten het budget vallen.

Behang

Heb je er al eens aan gedacht om je badkamer te behangen? Zo niet, dan zou 2022 het jaar kunnen zijn om het te proberen. Experts voorspellen dat helder en gedurfd behang dit jaar populair zal worden en een speels effect toevoegen aan serene badkamers. Vooral de badkamers met behang uit de jaren 80 maken een comeback en met de juiste keuze kan elke kamer getransformeerd worden. Of je nu besluit om een ​​toilet met een tropisch thema te creëren of een romantisch bloemenpatroon voor je wasruimte kiest, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit is een nieuwe kans om creatief te worden en wat plezier in een kamer te brengen.

Zwart

Het toevoegen van zwarte accenten geeft je badkamer een strakke en verfijnde afwerking zonder de ruimte te overweldigen met te veel donkere tinten. Contrasterende hints van zwart met neutrale kleuren en ruwe materialen voor een gedurfde look. Zwarte kranen en verlichtingsarmaturen zijn een geweldige plek om te beginnen. Zwarte afwerkingen overstijgen alle stijlen van interieurdecoratie, waardoor ze een populaire keuze zijn in elke kamer.

De laatste tijd wordt deze kleur steeds vaker gebruikt in de badkamer om drama en diepte toe te voegen, maar bij gebruik in kleine ruimtes kan zwart soms overheersend zijn.