Waar het natuurlijk logisch is dat het interieur van de woonkamer of slaapkamer wel eens aangepast wordt, is het minder vaak het geval dat er veel aandacht wordt besteed aan het inrichten van de hal. De entree/hal is vaak het eerste wat mensen zien als ze jouw huis binnenkomen, dus toch kan het goed zijn om hier voldoende aandacht aan te schenken. Je kunt een hal namelijk zeker mooi maken. Is jouw huidige hal nodig aan vervanging toe? Dan is het tijd om daar werk van te maken. Hoe je jouw hal in huis een make-over kunt geven? Wij geven je wat handige tips!

Muren en plafond checken

Als jouw hal al flink verouderd is, is het goed mogelijk dat je dit terugziet. Voordat je jouw hal daadwerkelijk een make-over kunt geven, is het daarom handig om de muren en het plafond in de hal eens goed na te lopen. Zie je oneffenheden of scheuren in jouw muren of plafond? Dan kan het verstandig zijn om een laag stucwerk aan te brengen. Je zou dit zelf kunnen doen als je hier handig in bent, maar het kan ook verstandig zijn om een stucadoor in te schakelen. Zo’n vakman is in staat om deze oneffenheden en scheuren op te vullen door een extra stuclaag aan te brengen, met als resultaat dat jij weer gladde muren en een egaal plafond hebt. Stukadoor Amsterdam gezocht? Maak er werk van als je een stukadoor wilt inschakelen, want je kunt hier veel profijt van hebben.

Nieuw kleurtje op de muren

Als je de hal graag een make-over wilt geven, zou je erover kunnen nadenken om voor een nieuw kleurtje op de muren te kiezen. Dit kun je doen door te schilderen of behangen. Door een nieuwe kleur op de muur aan te brengen zal jouw hal er in één keer heel anders uitzien. Zeker als het al een lange tijd hetzelfde is, kan het geen kwaad om voor wat vernieuwing te zorgen.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig

Toe aan een make-over van jouw hal in huis? Dan is het goed om te bepalen wat je allemaal in deze hal wilt hebben. Wil je hier een schoenenkast, kapstok, dressoir of misschien wel allemaal? Bedenk goed hoeveel ruimte je hebt en wat je allemaal kwijt zou kunnen. Op basis daarvan kun je dan bepalen wat je uiteindelijk in de hal gaat plaatsen en waarvoor je een andere ruimte in huis gaat gebruiken.

De verlichting

Wat een grote rol kan spelen in de uitstraling van jouw hal, is de verlichting. Des te belangrijker is het dat je hier goed gebruik van maakt en dus lampen toevoegt. Wat we in veel hallen terug zien komen, is een plafondlamp. Het is dan ook zeker een goede mogelijkheid om deze toe te voegen als functionele verlichting. Maar naast functionele verlichting zou je in de hal ook nog kunnen denken aan het plaatsen van sfeerverlichting. Zoals de naam al aangeeft zorgt deze verlichting voor meer sfeer in de ruimte. Je kunt bij sfeerverlichting denken aan bijvoorbeeld een kleine hanglamp of kleine wandlamp. Je zult zien dat de hal zo direct een stuk gezelliger wordt!

Voeg accessoires toe

Waar je in jouw woonkamer, slaapkamer of badkamer flink kunt uitpakken met accessoires, is dit in een hal natuurlijk ook zo. Als je de ruimte sfeervoller wilt maken, kunnen accessoires goed van pas komen. Maar aan welke accessoires zou je kunnen denken in de hal? Denk bijvoorbeeld aan mooie schilderijen voor aan de muur, een spiegel, muurdecoratie of planten.

De tips hierboven kun je zeker in gedachten houden als je van plan bent om jouw hal een make-over te geven binnenkort. Het is dan ook goed mogelijk om er een gezellige ruimte van te maken, dus besteed er zeker aandacht aan!