De kapstok alleen voor in de hal? Welnee. Er zijn nog héél veel andere woonruimtes waarin de kapstok een gezellige, praktische en decoratieve functie inneemt. Kijk maar mee…

In de keuken

Soms moet je even ‘out of the box’ denken: een kapstok in de keuken gebruik je natuurlijk niet voor kleren – tenzij de achterdeur zich ook in de keuken bevindt. Wat doe je er dan wel mee? Kies een sfeervolle kapstok met dunne haakjes en hang er de koffiekopjes aan op. Zeker bij een vintage of landelijke kapstok staat dit erg gezellig. Of gebruik de kapstok voor pannen, het vergiet en de rasp.

In de slaapkamer

Voortaan liggen er geen kleren meer op de grond; met een leuke kapstok aan de muur hang je ze automatisch aan de haakjes wanneer je gaat slapen. Behalve dat je slaapkamer er een stuk opgeruimder van uit ziet, kan een kapstok ook een decoratief element brengen. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijk model met kingsize kledingknopen of een sierlijke kapstok van metaal met rennende paarden…

In de woonkamer

Zet eens een houten trapladder in de woonkamer en gebruik deze als decoratieve kapstok: drapeer er enkele van je mooiste kledingstukken over voor een ‘haute couture’ look in huis. Een must voor de modeliefhebber. Ben je meer van de sieraden? Kies dan een verfijnde kapstok en hang daar je kettingen aan op.

In de waskamer

Praktisch én gezellig, een kapstok in de waskamer. Je hangt er kleding aan te drogen en het staat een stuk leuker dan een kunststof wasrek.

In de kinderkamer

De kinderkamer is misschien wel de leukste ruimte om een kapstok aan toe te voegen, want je kunt er eindeloos creatief mee zijn. Een model in de vorm van een boom zorgt tegelijkertijd voor een leuke decoratie én een plek om jurkjes of jasjes aan op te hangen. Je kunt ook zelf een boom schilderen en daarop een paar haken bevestigen. De fantasievolle mogelijkheden zijn eindeloos: een kapstok in de vorm van een trein, een bos, een ridderkasteel, een prinses en haar paard…

In de badkamer

Waarom zou je het simpel houden als het ook leuk kan? In plaats van drie subtiele haakjes voor de handdoeken hang je gewoon een design kapstok op in de vorm van boomtakken of een mooi geschreven woord.

Natuurlijk staat de kapstok in de hal ook leuk en kun je daar net zo goed mee experimenteren, maar neem het concept gerust eens mee naar een andere ruimte in huis!