Des te verder technologieën zich ontwikkelen, des te luxer ons leven wordt. Vandaag in het zonnetje: de Sunshower, een toevoeging aan je douche die je de warmte van infrarood biedt met de voordelen van UV-licht.

Altijd in de zon, ook wanneer het regent

Zonlicht is essentieel voor ons lichaam. Het stimuleert namelijk de aanmaak van vitamine D, wat op zijn beurt weer een goede afweer bemoedigd en zorgt voor sterke botten en spieren. Veel mensen hebben hier een tekort aan en hebben extra vitaminepillen nodig om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen. Dat komt doordat het binnenkrijgen van vitamine D niet eenvoudig is. Er zijn tenslotte maar twee manieren om deze essentiële voedingsstoffen te verkrijgen: via specifiek voedsel, zoals vette vis, en via UV licht. Het grootste deel van onze dagelijkse dosis krijgen we via zonlicht. Omdat we tegenwoordig veel binnen zitten en weinig zonlicht op onze huid krijgen, komt een tekort aan vitamine D steeds vaker voor. Een tekort dient niet onderschat te worden. Het kan namelijk leiden tot diverse lichamelijke en psychische klanten, waaronder zwakkere botten, pijn aan spieren en gewrichten en vermoeidheid.

De Sunshower kan dan een uitkomst zijn. Deze is voorzien van een speciaal UV-licht welke gedurende 10 minuten de juiste dagelijkse dosis vitamine D biedt. Dit is tevens een goede voorbereiding op de zomerzon en biedt een gezonde teint, ook in de winterse dagen.

De voordelen van infrarood licht

Met een Sunshower wordt douchen een ware ervaring. Voorheen werden infrarood douches vrijwel alleen gebruikt in sauna’s en wellnesscentra, maar tegenwoordig zijn ze zo betaalbaar dat veel mensen ervoor kiezen om er een in huis te nemen. Dankzij de extra warmte van het infraroodpaneel voelt het écht alsof je onder de zon staat. Deze warmte zorgt voor ontspanning van spieren en gewrichten zonder te veel hitte. Te warm douchen kan immers hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Met infrarood douches heb je dus wel de voordelen van extra warmte, zonder je zorgen te hoeven maken over mogelijk onwel worden.

Een Sunshower onderhouden is simpel

Wie denkt dat een Sunshower een behoorlijk apparaat is heeft het mis: het is een strak afgewerkt paneel dat zelfs ingebouwd kan worden. Dankzij het slimme design heeft de Sunshower een luxe uitstraling die in geen enkele badkamer misstaat. De praktische en eenvoudige bediening zorgt ervoor dat je met één druk op de knop kan genieten van alle voordelen die deze slimme manier van douchen te bieden heeft.

Gelukkig is een Sunshower ook eenvoudig te onderhouden. Er is namelijk vrijwel geen sprake van bijkomende onderhoudskosten. Om kalk te voorkomen is het aan te raden de glazen plaat droog te maken na het douchen. Zowel UV als infrarood lampen gaan vaak duizenden uren mee voordat ze vervangen moeten worden, wat neerkomt op jarenlang plezier zonder enig onderhoud.