De decoratie in de woonkamer voor aan de muur… Ook weer zo’n onderwerp waar ik heel vaak vragen over krijg. Je kunt met wanddecoratie eigenlijk echt alle kanten op. Het voordeel is dat je deze decoratie meestal eenvoudig kunt wijzigen. In dit artikel dus wat inspiratie voor decoratie woonkamer muur en wand!

Decoratie woonkamer muur

Met de decoratie kun je echt ontzettend veel kanten op. Kijk voor eindeloos veel inspiratie anders eens op Welke of Pinterest.

Uiteraard is de wat meer standaard decoratie voor op de muur een lijstje. Maar in dat lijstje kun je enorm veel kwijt. Het kost een klein beetje moeite, maar het is leuk om regelmatig door te wisselen.

Je komt de meest wilde decoraties tegen, en natuurlijk veel Do it Yourself projecten. Als je daar geen zin in hebt, lees dan eens een aantal ideeen hieronder over wat je zoal met je muur qua decoratie kunt doen:

Stickers als decoratie voor op de muur

Ik kwam bij een bedrijfje dit soort muurstickers tegen. Is wel heel gewaagd om dat in de woonkamer te plaatsen!

gave wanddecoratie

muur idee sticker

Dan zijn er ook nog de teksten. Je moet wel de juiste tekst en het juiste lettertype kiezen, maar ik vind het cool: letters op de wand of verwerkt op een andere creatieve manier. Het is natuurlijk maar net hoe je het invult. Je kunt ze heel subtiel doen, of juist heel opvallend.

wanddecoratie woonkamer

In de gang kun je een verrassende kreet plaatsen, misschien wel je levensfilosofie. Je kunt ook kiezen voor de naam van de ruimte, bijvoorbeeld “diningroom”.

In iemands slaapkamer zag ik een keer staan in mooie Franse letters op het ene nachtkastje: “bonne” en op het andere nachtkastje: “nuit”. Ik kreeg daar een glimlach van.

woonkamer decoratie muur

Als je een bijzondere taal machtig bent dan is het misschien leuk om daar iets mee te doen.

Heeft jouw huis eigenlijk een naam? Laat die dan, eventueel met woordspelingen, terugkomen op de wanden.

Ik heb zelf goede ervaringen met www.topmuurstickers.nl

Creativiteit op je muur

Om het statische uit je woonkamer te halen kun je een groot vlak op de muur schilderen, of kiezen voor een tof patroon.

patroon op muren decoratie

 

Wanddecoratie boxjes en plankjes

Of wat dacht je van wat boxjes aan je muur als decoratie, waar je van alles in kan stoppen? Van gedroogde bloemen tot kinderspeelgoed, een leuk kaarsje of juist items die je van vakantie hebt meegenomen.

muur decoratie woonkamper

In elk boxje kun je iets plaatsen dat met elkaar te maken heeft.

wanddecoratie

Ook objecten van vakantie zijn erg leuk om op zo’n plankje te plaatsen.

Voor wie probeert om wat minder symmetrie in de woonkamer aan de muur te hebben, kun je ook gaan voor een driehoek.

wanddecoraties wandplank

Dit is een mooi chique plankje voor aan de muur, waar je de decoratie vervolgens naar eigen inzicht op kunt plaatsen. Bij de Ikea heb je veel simpelere met een opstaand randje. Die zijn ook echt prima, al heeft de houtlook onze voorkeur.

Muziek als decoratie woonkamer muur

Ben je muziekfan? Dan is het ook leuk om daar iets mee te doen.

Hang een instrument op aan de muur, en zoals je ziet kan dat zelfs met een piano 🙂

De uitstraling die je hiermee bereikt vind ik zelf te gek, want wie houdt er nu niet van muziek? Muziekinstrumenten staan eigenlijk symbool voor genieten.

piano muurdecoratie

Creatieve retro decoratie woonkamer

wanddecoraties koffers.png

Heb je nog wat oude koffers, of ben je er fan van en koop je ze graag op marktplaats? Het is een leuk idee om dat als decoratie woonkamer muur te verwerken.