écht uitEen industrieel interieur kenmerkt zich onder andere door het ontbreken van eindeloos veel tierelantijntjes en kleine accessoires. Grove materialen en grote meubels en accessoires zetten de toon. De keuze van je meubels en de vloer zijn daarbij erg belangrijk. Maar ook met een stoere deur kun je een steentje bijdragen aan de industriële sfeer in huis.

Vergeet de deuren niet

Het vervangen van een deur stond wellicht niet bovenaan de to do lijst van je verbouwing. Toch kan een deur heel bepalend zijn in je (nieuwe) interieur. Een standaard deur valt niemand op, maar met een zorgvuldig gekozen deur complimenteer je jouw eigen woonstijl en maak je een duidelijk statement. Dat geldt overigens niet alleen voor industriële interieurs, maar ook voor iedere andere woonstijl.

Industriële materialen voor binnendeuren

Wanneer je op zoek gaat naar een industriële binnendeur, dan is vooral het materiaal van groot belang. Afhankelijk van de materialen die je in het interieur gebruikt, kun je voor een industriële deur kiezen voor:

    • Steigerhout
    • Metaal
    • Glas

Uiteraard laten bovengenoemde materialen zich ook goed combineren.

barn deur

Stoere trend: Barn deuren

De naam zegt het al een beetje, maar een barn deur is een deur die je ook in de stal van een boerderij zou kunnen vinden. Als schuifdeur komen barn deuren ook voor in loodsen en opslagplaatsen. Ze zijn dus perfect om de industriële look van jouw interieur mee te versterken. 

TIP: Hang de  barn deur op aan een schuifdeurrails voor een extra stoer effect. Dat geeft je interieur bovendien iets speels en origineels.

Zwart is ‘in’

Ook de trendy zwarte binnendeuren passen goed bij een industrieel interieur. Dit kan een volledig zwarte deur zijn, of een zwarte deur met glas. Je maakt op die manier van je deur een echte blikvanger. Check www.voordeeldeuren.nl voor een aantal heel stoere exemplaren.

Een nieuwe deur kiezen

Klaar om met een nieuwe deur iets bij te dragen aan de industriële sfeer in huis? Bedenk dan eerst goed welke deuren (binnen en/of buiten) je wil vervangen. Kijk vervolgens goed naar het materiaal dat zou passen. Vanuit dat punt kun je op zoek gaan naar de deur(en) én de ophangmethode die het beste aansluit bij jouw woonstijl. En ben je gek op DIY of staat je budget geen nieuwe deur toe? Met een potje (zwarte) verf en je huidige deur kun je ook een heel eind komen…

En de vloer dan?

De deuren komen het mooiste tot hun recht op een stoere vloer. Denk daarbij aan een mooie betonvloer, een PVC vloer of composiet vlonderplanken. Daardoor springen de deuren er echt uit en wordt het geheel nog industrieleer.