Eindelijk weer een interieur-ideeen fan die me mailt met een adviesvraag! Mijn favoriete onderdeel van deze website 🙂 Dit keer vraagt Monique zich af wat ze met haar tafel zou kunnen doen.

De vraag van Monique over de donkere eettafel


Ik las je mailtje en heb na lang denken of ik het zou doen toch een vraag aan je… Onze eettafel is zwart, is een bewuste keuze want dat is om aan te leven reuze gemakkelijk. Hij mag er ook zo uitzien, dat er dus aan geleefd wordt.. dus een kras hier of daar is voor mij geen probleem. Maar nu wil ik hem een andere kleur gaan geven en twijfel en twijfel…. de hele tijd. Het liefst een natuurlijke kleur… maar omdat het zo definitief is, in de zin van je verft hem niet na een week weer over als het niks blijkt te zijn, durf ik het eigenlijk niet aan… er heeft nog niks me kunnen doen beslissen… Heb jij mss nog enig idee aub?


Natuurlijk heb ik een idee! Maar bekijk eerst even de foto’s voor je verder leest…

De foto’s van de woning van Monique
Mijn advies voor de woning van Monique

Allereerst, ik vind de woning leuk en smaakvol ingericht. De style waar je voor hebt gekozen is consequent doorgevoerd in het huis. Maar ik kan mij goed voorstellen dat er een behoefte speelt om de tafel een andere kleur te geven. Toch denk ik dat zwart en donkerbruin de enige twee kleuren waar je uit kunt kiezen. Natuurlijk heb je donkerbruin in verschillende tinten, maar ik zou dichtbij de kleuren bruin blijven die je verder in je woning hebt.

De behoefte om een andere kleur in je woning te integreren is niet vreemd, omdat bijna alles wit en donker (zwart of bruin) is. Dat zorgt voor een mooi geheel, maar kan op den duur misschien wat saai gaan voelen. Een paar tips voor jouw woning:

Breng wat groen in je huis

Ik zie weinig planten of bloemen. Juist planten en bloemen kun je meestal in alle kleuren kwijt in een woning die gestyled is als de jouwe. Ook andere natuurproducten zoals wat onbewerkt hout of gedroogde producten kunnen erg leuk zijn.

Foto’s en schilderijen

Blijft natuurlijk altijd persoonlijk en misschien heb je ze bewust niet op de foto gezet. Maar een persoonlijk beeld vind ik zelf altijd erg veel waarde hebben in een huiskamer. Hoeft niet groot hoor. Je hebt tegenwoordig enorm veel mogelijkheden. En een foto van een mooi gebouw of stuk natuur tijdens een vakantie is ook een optie.

Stoelen

Mocht je toch wat speels bij de eettafel willen doen, dan is het misschien een optie om je huidige stoelen te verven? Of misschien een leuke nieuwe set stoelen te kopen.

Speelse extra kleur

Bijna al je accessoires zijn ook zwart en wit. Misschien leuk om een speels kleurtje in je woning te verwerken. Een zacht kleurtje geel, groen of misschien zelfs rood? Hij hoeft maar op 4 a 5 plekken terug te komen en het effect zal verbluffend zijn.

 

Succes en ik hoor graag wat je van de tips vindt!