Staat er een verhuizing voor de deur? Of wil je gewoon wat veranderingen aanbrengen? We begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar kleine veranderingen aanbrengen in je interieur hoeft niet altijd lastig te zijn. Wil je graag nieuwe ideeën opdoen? Wij delen drie ideeën voor het creëren van een nieuw interieur. 

luxe interieur 2

Speel met verschillende kleuren

Door warme kleuren aan te brengen in je huis, creëer je veel warmte en sfeer. Je kunt ook kiezen voor koelere tinten, wat leidt tot  frisheid en levendigheid. Het is maar net wat je smaak is en waar je jezelf het prettigst bij voelt. Het is aan te raden om de meeste kleuren op elkaar af te stemmen, dit zorgt voor rust in huis. Denk aan het goed combineren van je meubels met de muren in huis of de kastjes in de keuken.

Een eenvoudige en creatieve manier om kleur aan te brengen in je huis, is door een interieurspuiterij in te schakelen. Zo kun je verschillende materialen pimpen en een andere stijl geven.

Deel je woonkamer goed in

Een goede indeling in je woonkamer kan veel doen. Kleurgebruik is hierbij ook weer belangrijk. Denk na over hoe je de eethoek indeelt, maar ook wat de beste manier is voor het plaatsen van je tv en bank. Wil je meer aandacht besteden aan de eethoek? Zorg dat dit dan de blikvanger is van de ruimte. De indeling moet niet alleen mooi zijn, maar natuurlijk ook praktisch, zodat de ruimte echt goed tot zijn recht komt.

Goede raamdecoratie

Waarom is de juiste raamdecoratie zo belangrijk? Dit zorgt voor extra sfeer in je huis. Natuurlijk is het ook praktisch om het zonlicht buiten te houden op warme dagen en de warmte binnen te houden in de winter. Je kunt allerlei kanten op met raamdecoratie. Denk aan jaloezieën, gordijnen en shutters. Deze verschillende raamdecoraties passen bij specifieke stijlen. Zo kun je jaloezieën koppelen aan de industriële stijl en de shutters bij een landelijke woning. Het voordeel van raamdecoratie is dat je veel warmte creëert op een eenvoudige manier. Het enige lastige is dat je goed moet nagaan welke decoratie het meest tijdloos is. Dit is namelijk een aankoop dat je niet zomaar vervangt en het zou zonde zijn als je na een paar jaar je raamdecoratie graag vervangt.

Dus ben je op zoek naar een nieuw interieur? Speel dan met verschillende kleuren in huis, zoals een nieuwe kleur op de muren. Denk aan een goede indeling in de woonkamer en besluit wat voor raamdecoratie niet mag missen.