Een overkapping in je achtertuin heeft naast een mooie uitstraling een aantal praktische voordelen. Er bestaan verschillende soorten overkappingen voor in de tuin. Vaak worden dit soort overkappingen op maat gemaakt. Het is zelfs mogelijk om dit soort overkappingen elektrisch te bedienen. Sommige overkappingen zijn gemaakt van hout en kunnen niet elektrisch bediend worden. Dit soort overkappingen zijn vooral gemaakt en neergezet voor de uitstraling. Een overkapping in je tuin zorgt namelijk voor een natuurlijke splitsing en creëert automatisch een afgezonderd deel in de tuin waar je bijvoorbeeld een eethoek kunt maken of ligbedden van Ligbedshop kunt neerzetten. In deze blog lees je meer over de voordelen van een overkapping in je achtertuin.

Je kunt in of uit de zon liggen

Wanneer je geen afgeschermd gebied hebt in je tuin of niet zo veel plekken hebt waar schaduw is zijn er weinig mogelijkheden die je hebt zodra het neerkomt op zonlicht. Als de zon fel schijnt kun je niet zo snel de schaduw opzoeken. Soms is een beetje schaduw juist prettig, vooral op een hete zomerdag. Zodra je een overkapping hebt in je tuin is het wel mogelijk om af en toe even in de schaduw te liggen. Dit kan vooral handig zijn wanneer je niet zo goed tegen warmte kunt of het fijn vind om zon en schaduw af te wisselen.

Handig tijdens een regenbui

Een ander voordeel aan een overkapping is de bescherming die het biedt tegen bepaalde weersomstandigheden. Wanneer je gezellig aan het dineren bent met vrienden of familie in de tuin en het plotseling begint met regenen is dit natuurlijk erg vervelend. Zonder overkapping is de enige mogelijkheid alles zo snel mogelijk naar binnen verplaatsen en daar verder gaan met het diner. Als je een zithoek hebt onder een overkapping zorgt de overkapping ervoor dat je ongestoord verder kunt met tafelen en geen last hebt van de regen.

Luxe en moderne uitstraling

Naast de praktische voordelen geeft een overkapping in je tuin ook een erg sierlijke uitstraling. De meeste overkappingen zijn gemaakt van modern en stevig materiaal wat zorgt voor een mooie vormgeving. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om glas te laten monteren in de overkapping. Je kunt er ook voor kiezen om lamellen of shutters te installeren. Deze kun je vervolgens elektrisch bedienen waardoor je overkapping multifunctioneel is. Wanneer je wilt genieten van zonlicht kun je de lamellen openzetten. Zodra je gebruik wilt maken van de afschermende functie van een overkapping kun je de lamellen dicht doen.