Duo rolgordijnen zijn een van dé trends van dit moment als het gaat om raamdecoratie. Door de ruime keuze aan materialen en kleuren zien de rolgordijnen er stijlvol en modern uit. Maar het is niet alleen het uiterlijk dat duo rolgordijnen zo populair maakt. Benieuwd naar de voordelen? We sommen ze graag even voor je op.

Wat is een duo rolgordijn?

Je hebt ze, bewust of onbewust, vast al eens ergens gezien: van die gordijnen met twee stoflagen, die langs elkaar heen kunnen bewegen. Een van de lagen is transparant en de ander is gemaakt van ondoorzichtige stof. Dát zijn duo rolgordijnen.

Duo rolgordijnen op maat

De voordelen van duo rolgordijnen

Geschikt voor ieder interieur

Verschillende stoffen, verschillende kleuren en verschillende dessins zorgen er voor dat deze raamdecoratie veel verschillende uitstralingen kan aannemen. Een klassiek interieur? Check! Een moderne inrichting? Check! Donkere kleuren in huis? Check! Veel wit in het interieur? Check, check!

Perfecte lichtinval

Dankzij de verschillende stoflagen van een duo rolgordijn heb je ultieme controle over de lichtinval in huis. Door de stoflagen eenvoudigweg langs elkaar te schuiven bepaal jij hoeveel licht de gordijnen door laten. Hoe donker je het met deze raamdecoratie kunt maken hangt er daarnaast natuurlijk ook van af hoe verduisterend de stof is.

Weg met glurende buren

Net als de controle over de lichtinval, geeft deze raamdecoratie je ook invloed op de mate van inkijk die voorbijgangers hebben. Dat is fijn wanneer het buiten donker is, je op vakantie bent of wanneer je gewoon behoefte hebt aan wat extra privacy.

Duo rolgordijn op maat

Maximaal gebruiksgemak

Rolgordijnen gebruik je iedere dag en het is daarom fijn als je kiest voor gebruiksvriendelijke exemplaren. Houd dit in je achterhoofd wanneer je gordijnen kiest voor in jouw interieur. Kijk bijvoorbeeld eens bij de duo rolgordijnen van inhuisplaza.nl en kies bij het samenstellen van producten voor bediening die past bij je ramen: links of rechts, handmatig of elektrisch, enzovoorts.

Zo weer schoon

Duo rolgordijnen laten zich eenvoudig schoonmaken. Vind je dit heel belangrijk, let er dan op dat je een stof kiest die makkelijk schoon te maken is. Even een doekje er langs et voilà! Het rolgordijn kan er weer tegenaan.

Duo rolgordijn draaikiepraam

Standaard of op maat gemaakt

Raamdecoratie die qua stijl in je interieur past, moet natuurlijk ook qua maat geschikt zijn. Grote kans dat een standaard product prima past bij je kozijnen. Niet? Kies dan voor duo rolgordijnen op maat. Dan weet je zeker dat het past en dat het gordijn tot aan de cassette en de bediening toe helemaal naar wens is.