Ben jij al bekend met de Bali-badkamer? Het is een trend die, logischerwijs, is komen overwaaien uit Bali. Deze badkamerstijl is ook hier in ons kikkerlandje een zeer bekend begrip geworden de afgelopen jaren. De badkamers zijn ruim opgezet en vol met natuurlijke elementen. Helaas ontbreekt het de meeste Nederlandse badkamers aan ruimte voor een échte Bali-badkamer. Want, wie heeft er nou ruimte voor een grote buitendouche?

Toch zijn de kenmerken van de Bali-badkamer tegenwoordig ook veelvuldig in de Hollandse badkamers terug te vinden. De badkamers op het Indonesische eiland zijn voorzien van rust en hebben bijna een spa-achtige uitstraling. Klinkt dit echt als iets voor jou en ben je benieuwd hoe jij jouw badkamer ook kunt omtoveren tot een oase van Balinese rust? Wij vertellen het je in dit blog!

Luxe voorop

De Balinese badkamers draaien om het wellness gevoel en hebben altijd een luxe uitstraling. Een mooie regendouche en een vrijstaand bad zijn hier kenmerkend voor. Voor de echte Balinese feeling ga je dan ook voor een vrijstaand bad van steen. Kies daarnaast voor een ruime inloopdouche waarbij de vloer gelijk is aan die van de gehele badkamer. Wil je liever kleine aanpassing doen? Rol dan je handdoeken op voor de spa-uitstraling.

Natuurlijke elementen

Bali staat bekend om haar natuur vol rijstvelden en rotspartijen. Dit zijn dan ook zeker de elementen die je terugvindt in de Balinese badkamers. Laat deze elementen dan ook vooral terugkomen in de wanden en vloer of meubels. Dit kun je doen met betontegels waardoor er weinig naden zichtbaar zijn. Zo sta je het dichtst bij de natuur.

Het eiland, en de badkamers, kenmerken zich daarnaast door een overvloed aan groene tinten. Dit doe je door verschillende planten toe te voegen. Let hierbij wel op dat je gebruikmaakt van planten die gewend zijn om te leven in een vochtige omgeving. Ook werkt het heel goed om bijvoorbeeld eiken- of walnoten meubels toe te voegen. Denk aan een houten wastafel voor onder je fontein.

Geur en kleur

Geur en kleur

De Bali-badkamer gaat om een bepaalde sfeer, die je niet terugvindt bij andere badkamerstijlen. Deze sfeer wordt grotendeels bepaald door de kleuren van de vloer en de wanden. Ga bij de echte Bali sfeer voor antraciet, beige en olijf kleuren. Als je deze kleuren varieert met tinten in dezelfde rustige en natuurlijke kleur, zorg je voor rust. Extra sfeer kun je daarnaast creëren door geurkaarsen/stokjes toe te voegen aan jouw badkamer. Kies in het geval van de Bali-badkamer voor frisse geuren met bijvoorbeeld hinten van vijg of sandalwood.

Dit jaar hoef je niet naar Bali, maar haal je Bali naar jou toe. Volg onze tips en binnen de kortste keren waan je je in een oase van Balinese rust. En dat gewoon bij jou thuis!