Een nieuwe vloer in je huis is vaak een hele klus. Toch zorgt een nieuwe vloer voor een nieuwe uitstraling van je woning. Een nieuwe vloer zorgt voor de basis van een nieuw interieur en als deze geplaatst is, kun je beginnen met het inrichten van je huis. Maar welke vloer kies je? Ga je voor een harde vloer, ruwe vloer of zachte vloer? Wij leggen je in dit artikel alles uit over de verschillende soorten vloeren en de voor- en nadelen die deze met zich meebrengen.

Laminaat

Laminaat heeft als groot voordeel dat het niet duur is. Een laminaatvloer is dan ook een goede optie als je niet teveel geld wilt uitgeven. Daarnaast kun je een vloer van laminaat gemakkelijk zelf leggen en is deze vloer makkelijk te onderhouden. Laminaat is vaak wel erg gehorig, waardoor je moet werken met een ondervloer. Deze zorgt voor demping welke geluidsoverlast tegengaat. Een vloer van laminaat kan ook koud aanvoelen.

Houten vloer

Een houten vloer geeft een warme, natuurlijke, huiselijke uitstraling. Zo zorgt een houten vloer voor veel karakter. De vloer geeft sfeer aan je woonkamer. Mensen maken vaak de keuze voor een houten vloer omdat deze lang meegaat. Hij is erg duurzaam en makkelijk te onderhouden. Nog een voordeel is dat hij vaak nog mooier wordt naarmate hij in de kamer ligt.

Tegelvloer

Een vloer met tegels heeft als groot voordeel dat hij heel makkelijk schoon te maken is. Daarnaast is de keuze in verschillende soorten tegels erg groot. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleurencombinaties. Een tegelvloer heeft wel als nadeel dat hij een koude uitstraling heeft en vaak erg koud aanvoelt. Dit is wel op te lossen met vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de koude tegelvloer lekker warm aanvoelt. Helaas zorgt dit voor een aardig kostenplaatje.

Tapijt

Veel mensen zullen een tapijten vloer kennen van vroeger. In veel huizen was een tapijtvloer de normaalste zaak van de wereld. Toch komt deze vloer tegenwoordig weer steeds vaker terug. Zo is een vloer van tapijt erg fijn als je kinderen hebt. Maar ook is het erg geluiddempend, wat handig is voor boven of als je in een appartement woont. Wel is tapijt minder geschikt als je allergieën hebt. Haren en stof blijven beter zitten en zijn moeilijker te verwijderen.

Als je een nieuwe vloer hebt gekozen, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Daarom is het goed om te kiezen voor vloerbeschermers onder je meubels. Zo kun je bij harde vloeren kiezen voor viltglijders of inbuis glijders. Deze glijders plak of bevestig je gemakkelijk onder de poten van je meubels of eetkamerstoelen. Heb jij tapijt? Kies dan voor rubberen doppen of meubelwielen om kuilen in en beschadiging aan je tapijt te voorkomen.
Veel succes met het kiezen van een nieuwe vloer!