Schoenen zijn van die kleinoden die je makkelijk laat slingeren. Ze staan in de gang of de hal of ze liggen verspreid in je slaapkamer of badkamer. Toch is het niet zo moeilijk om orde te scheppen in je schoenenbestand en ze netjes op te bergen. Een schoenenkast industrieel is in deze een heel nuttig maar vooral ook een mooi meubelstuk.

schoenenkast

Waarom kiezen voor een schoenenkast in industriële stijl?

Vaak worden schoenenkasten beschouwd als noodzakelijk kwaad, namelijk omdat je nu eenmaal een plek wilt hebben waar je je schoenen opbergt. Er wordt soms de moeite niet genomen om een stijlvolle schoenenkast te zoeken.
Maar het kan ook anders! Waarom zou je geen schoenenkast kiezen die bij de stijl van je woning past? Een schoenenkast met een industrieel voorkomen kan een echte blikvanger zijn.

Welke industriële schoenenkast kies jij?

Net als bij andere kasten ga je je schoenenkast kiezen in functie van de ruimte die je hebt. Je vindt industriële schoenenkasten die op de grond geplaatst worden of schoenenkasten voor aan de muur. Er bestaan schoenenkasten met laden die uitklappen, laden die open draaien of met een combinatie van de twee. Ook heel smalle schoenenkasten zijn te verkrijgen voor bijvoorbeeld in de gang of voor in een kleinere ruimte.

schoenenkast (1)

Laat je schoenenkast optimaal tot zijn recht komen

Met een industriële schoenenkast kun je alle kanten uit. Je plaatst ze gewoon waar je wilt en je kleedt ze aan met een mooie plant of een kunstwerkje. De stoere uitstraling past perfect bij je industriële woning en bij andere meubels en accessoires in industriële stijl.

schoenenkast (2)

Laat ze aansluiten bij je ramen in zwart metaal, plaats ze tegen een bakstenen muur of op een betonlook vloer. Een spiegel of een kapstok in dezelfde stijl vullen je schoenenkast aan. Hoe meer je schoenenkast in je interieur past, hoe stijlvoller. Het resultaat is een echte eyecatcher!