Je hebt er vast wel eens van gehoord: een spanplafond. Door veel mensen wordt dit gebruikt om hun oude plafond een snelle opknapbeurt te geven. Een spanplafond is in principe een elastisch doek dat strak wordt gespannen en hierdoor een naadloos plafond vormt; zonder gaten te hoeven vullen of de verfkwasten uit de kast te halen. We zijn ook op zoek naar spanplafond ervaringen, heb je er zelf een, laat je review (postief of negatief) hieronder achter.

spanplafond ervaringen

Spanplafonds zijn niet alleen handig om een oud plafond op te knappen; er zijn ook veel mogelijkheden gericht op het verfraaien van je interieur. In dit artikel kun je wat inspiratie opdoen.

spanplafond interieur

1. Je kunt er perfect je verlichting mee wegwerken

Heb je ook altijd gedroomd van die prachtige weggewerkte spotjes in je plafond? Met een spanplafond is het mogelijk. Door een minimale verlaging in je plafond aan te brengen kun je de spotjes perfect in het doek wegwerken.

Om het nog wat specialer te maken kun je de verlichting zelfs door het doek heen laten schijnen. Dan wordt het helemaal sfeervol!

Het spanplafond wordt met een randconstructie onder aan het huidige plafond vastgezet waardoor het verloop bijna niet met het blote oog te zien is. Het eindresultaat? Een minimale verlaging in je plafond (door middel van het spanplafond) waar de spotjes perfect in weggewerkt zijn.

2. Verlagingen aanbrengen in je plafond

Heb je een mooi, hoog plafond maar mag er wel wat meer speelsheid in de kamer komen? Dan kun je een spanplafond gebruiken om kleine, of zelfs grote verlagingen aan te brengen.

Op die manier creëer je meer dynamiek in de ruimte en kun je grote, kale ruimten wat warmer, intiemer of gezelliger maken. Je kunt het spanplafond gebruiken om je hele plafond te verlagen, het halve plafond te verlagen of zelfs om delen van het plafond te verlagen.

3. Je huidige plafond een nieuwe look geven

Heb je altijd al gedroomd van een uniek plafond, maar zag je altijd op tegen het gedoe wat er bij een verbouwing komt kijken? Dat het huishouden dagen ontregeld is en er veel opgeruimd en schoongemaakt moet worden?

Door de aanpak van een spanplafondbedrijf wordt er maximaal op het bedrijf voorbereidt waardoor het spanplafond bij je thuis snel en schoon gemonteerd wordt. Het scheelt je tijd en ongemak.

spanplafond monteren

Spanplafond ervaringen

Heb jij al ooit gebruik gemaakt van een spanplafond, of ergens een spanplafond gezien waar je erg van onder de indruk was?

Deel hieronder je spanplafond ervaringen.