Heb je al eens gedacht aan de aanschaf van een trampoline? Je hebt ze vast wel eens zien staan in voor – of achtertuinen. Als je jouw tuin zo wilt inrichten dat je kind met meer plezier buiten speelt, is de trampoline een absolute aanrader. Verder zou je kunnen denken aan variatie wat betreft het aanbod. Niet ieder kind is blij met de zandbak. Deze kan wel erg blij worden van een eigen moestuin met kweekkas. Of van klimstenen op het speelhuis om zo naar boven te klimmen. De voetballers hebben liever een voetbalkooi in de tuin als een grote glijbaan die te makkelijk voor ze is. Oftewel: kijk naar je kind en waar deze graag mee speelt. Als je dit doortrekt in de achtertuin, dan kan het niet anders als dat ze met veel meer plezier buiten spelen.

Trampoline kopen is iets waar het hele gezin plezier aan heeft

Het voordeel van een trampoline in de tuin, is dat deze heel lang gebruikt zal worden. Van peuters tot pubers, iedereen maakt er graag gebruik van. Trampolines zijn er in verschillende vormen en maten. Dat is mooi, zodat er altijd een formaat is die goed in jouw tuin past. Zelfs in kleine tuinen kan een trampoline mét beschermnet staan.

Kinderen oefenen van alles op de trampoline. Ze bouwen conditie op, leren hun lichaam kennen en doen zelfvertrouwen op. Waar je eerder die moeilijke salto niet durfde, doe je ze nu moeiteloos af en aan. De trampoline is in diverse vormen verkrijgbaar: vierkant, ovaal  of rechthoek.

Trampoline kopen is iets waar het hele gezin plezier aan heeft

Graaf de trampoline in voor extra speelplezier

Een trampoline die ingegraven is, geeft veiligheid én meer speelplezier. Ook jonge kinderen kunnen eenvoudig op en af de trampoline. De drempel is letterlijk weg, waardoor er veel meer van de trampoline genoten zal worden. Als je de trampoline wilt ingraven, is het slim om goed naar de rand te kijken.

Deze zal intensiever benut worden, als de variant met een trapje. Kinderen met schoenen aan zorgen voor extra slijtage. Je kunt daarom vragen om de schoenen uit te doen en niet te lang op de rand te lopen en te staan. Al zijn de trampolineranden wel zo gemaakt, dat ze voor intensief gebruik geschikt zijn.

Onderdelen van een trampoline altijd na te bestellen

Als je trampoline al even staat, zal uiteindelijk de rand gaan slijten. Of je wilt je huidige trampoline uitrusten met een veiligheidsnet. Ook voor de veringen kun je altijd bij de trampolineshop terecht. De onderdelen van een trampoline zijn apart te bestellen. Hierdoor weet je zeker dat het speelplezier van de trampoline van lange duur zal zijn!