Tegenwoordig zijn er in veel tuinen wel trampolines te vinden. Het is namelijk een voorwerp waar zowel jong als oud plezier en gezondheidsvoordelen uit kunnen halen. Ben je nou van plan om een trampoline aan het interieur van jouw tuin toe te voegen? Lees dan deze blog verder over de gezondheidsvoordelen van regelmatig trampoline springen.

Verbeter je cardiovasculaire gezondheid

Het zal je vast niet verbazen, maar trampoline springen is een activiteit die fysiek erg inspannend is en jouw hartslag dan ook omhoog brengt en de bloedsomloop stimuleert. Het regelmatig uitoefenen van cardio oefeningen draagt bij aan het versterken van je hart en het verbeteren van je cardiovasculaire conditie. Dit kan helpen om je uithoudingsvermogen in het dagelijks leven of tijdens het sporten te verbeteren. Kijk bijvoorbeeld naar een stevige Akrobat trampoline voor in de tuin waar je urenlang springplezier uit kunt halen.

Sterke spieren en een goed balans

Naast het verbeteren van je cardiovasculaire gezondheid, zal het trampoline springen uiteraard ook je spieren versterken. Tijdens het trampolinespringen gebruik je namelijk verschillende spiergroepen, waaronder je benen, billen, buikspieren en rugspieren. Daarnaast ben je tijdens het trampolinespringen constant bezig met het bewaren van je evenwicht. Dit draagt weer bij aan het versterken van je core-spieren waardoor je algehele balans en stabiliteit verbetert.

Minder belastend voor je gewrichten

Omdat de trampoline het grootste deel van de schokken absorbeert, is trampolinespringen een oefening die niet erg belastend is voor je gewrichten. Zo is trampolinespringen bijvoorbeeld minder belastend dan andere cardioactiviteiten, zoals hardlopen. Dit maakt trampolinespringen zeer geschikt voor mensen die snel last krijgen van hun gewrichten of blessures hebben.

Stressvermindering

Verder heeft trampoline springen een positief effect op stress. Trampoline springen is namelijk een ontspannende en leuke activiteit dat ontspanning bevordert. Verder is lichamelijke beweging altijd goed voor de mentale gezondheid. Tijdens het sporten komen namelijk endorfines vrij. Deze helpen bij het verbeteren van je stemming en verminderen angst en depressie gevoelens.

Calorieverbranding

Trampoline springen is een cardio oefening, en zal dan ook bijdragen aan een hogere calorieverbranding. Zo kan trampolinespringen goed passen in de routine van iemand die graag wat kilo’s kwijt zou willen raken. Door de combinatie van cardiovasculaire inspanning en het versterken van de spieren, kan trampolinespringen helpen bij het verhogen van je metabolisme en vetverbranding bevorderen. Kijk hier bijvoorbeeld naar een speciale fitness trampoline salta.

Naast deze gezondheidsvoordelen is trampolinespringen natuurlijk ook hartstikke leuk, en zal je jouw kinderen hier erg blij mee maken.