Aan de gemiddelde Nederlandse eettafel staan vier of zes bij elkaar passende stoelen. Niets mis mee natuurlijk. Toch is er een meubelstuk dat steeds populairder wordt en (een deel van) de eetkamerstoelen vervangt: de eetkamerbank.

De voordelen van een eetkamerbank

In veel restaurants zijn ze al lange tijd overtuigd van de voordelen van de eetkamerbank. En langzaamaan zie je deze trend ook steeds meer in de Nederlandse woonkamers. Het geeft een ruimte een sfeervolle en speelse uitstraling én biedt voldoende zitruimte. Vaak kun je op een eetkamerbank meer mensen kwijt dan op de stoelen die de bank vervangt. Dat is mooi meegenomen als je extra eters over de vloer krijgt.

eetkamerbank-stoelen-tafel

De voordelen van een eetkamerbank zijn dus wel duidelijk. Een sfeervolle en speelse uitstraling zijn mooi meegenomen, maar de bank moet natuurlijk wel passen bij je interieur. Gelukkig is er qua look en materiaal meer dan genoeg keus. Zo is er een eetkamerbank voor ieder interieur!

eetkamerbank metaal en leer

Lekker comfortabel

Een eetkamerbank kan zo comfortabel zijn als je zelf wil. Je kunt kiezen voor een bank zonder of mét rugleuning, net wat je prettig vindt en wat het beste past bij je interieur. Ook het materiaal kun je zelf kiezen: ga je voor robuust hout, stoer metaal of stijlvol leer? Een combinatie van materiaal (onderstel en zitting) kan ook, dus laat je creativiteit de vrije loop!

eetkamerbank buffelleder

houten eetkamerbank

Het oog wil ook wat

Als het goed is houd je bij de materiaalkeuze niet alleen rekening met comfort, maar ook met de uitstraling van de bank. Koop je de hele eethoek nieuw? Dan kun je ook bijpassende eetkamerstoelen kopen, bijvoorbeeld voor aan de andere kant van de eettafel.

buffelleder eetkamerbank

Eetkamerbank op maat

Tabledusud.nl verkoopt een mooie selectie eetkamerbanken van hout, metaal en leer. Stuk voor stuk prachtige exemplaren! Is het nét niet wat je zoekt? Geen nood! Je kunt jouw toffe eetkamerbank ook op maat laten maken. Dan past ‘ie perfect bij je interieur en je woonwensen. Voor je het weet heb je iedere dag extra eters die graag een hapje mee eten op jullie nieuwe bank!

eetkamerbankje zonder leuning