Of je nu van klussen houdt of niet, een beetje gereedschap moet je altijd in huis hebben. Er zijn nou eenmaal klusjes in je interieur waarbij je niet zonder handige tools kunt. In de loop der jaren komt er wellicht steeds meer gereedschap bij, maar de beginnende klusser kan in ieder geval niet zonder deze 5 items:

Hamer

Musthave nummer 1 is een hamer. Hiermee sla je spijkers in hout of rechtstreeks in de muur. Een klusje dat best vaak voor komt! Sla je perongeluk een spijker krom? Met een ijzeren klauwhamer haal je deze gemakkelijk los.

Schroevendraaierset

Een paar goede schroevendraaiers zijn echt onmisbaar voor beginnende- en ervaren klussers. Zelfs als je nooit klust kun je niet zonder: menig batterij zit bijvoorbeeld verstopt achter een vastgeschroefd klepje. Zorg voor een goede set met schroevendraaiers in verschillende maten en met verschillende koppen: Een sleufkopschroevendraaier, een kruiskopschroevendraaier en een pozidriv schoevendraaier. 

Sleutels

Ringsleutels en inbussleutels zijn zó handig. Even een moertje vast draaien of meubels in elkaar zetten doe je vaak met sleutels. Belangrijk dus ook om deze toe te voegen aan het rijtje gereedschap voor beginnende klussers.

gereedschap

Rolmaat

Even iets opmeten? Dat doe je met een rolmaat. De maat van je nieuwe plak, de perfecte plek voor de nieuwe boekenkast en de hoogte van de deurpost meet je heel eenvoudig met dit opgerolde meetlint.

Voor de meer ervaren klusser: een trapplatform

Niet veel mensen kennen ze; trapplatforms. Het is een ideaal stuk gereedschap waarmee je eindelijk bij alle lastige plekjes op je trap kunt.

Een trapplatform heeft namelijk aan de ene kant wel pootjes, en aan de andere kant niet. Hierdoor staat hij stabiel op de trap, en kun je de hele wand schilderen of een gat boren, zodat je er iets op kunt hangen.

Gereedschapskist

Heb je al het gereedschap van onze lijstje in huis? Dan is het tijd voor een echte gereedschapskist. Niets is vervelender dan op het moment supreme zoeken naar dat ene precies passende stuk gereedschap. Je wilt alles dus netjes bij elkaar bewaren en makkelijk kunnen pakken om mee te nemen naar je volgende klus. Een gereedschapskoffer mag dus zeker niet ontbreken!

Veel klusplezier!

Begint het bij jou te kriebelen om te gaan shoppen voor nieuwe tools? Deze lijst met gereedschap voor de beginnende klusser is natuurlijk pas het begin! Alles tegelijk kopen is een beetje te gek, maar kijk bij iedere klus eens wat je nodig hebt en bestel het beste gereedschap van Bahco gereedschap bij Gereedschapcentrum.nl.