In elk huis komen verschillende typen ramen voor. Maar welk type raamdecoratie is geschikt voor welk soort raam? Door te kiezen voor de juiste raamdecoratie kun je voor een verzorgd en stijlvol uiterlijk zorgen en geef je jouw interieur een boost! Lees in deze blog welk type raamdecoratie het beste bij jouw ramen past.

Grote ramen

Een paar mooie, grote raampartijen kunnen de eyecatcher in jouw huis zijn. Je kunt heerlijk naar buiten kijken en je kunt veel licht het huis binnen laten vallen. Accentueer je grote ramen door gebruik te maken van geschikte raamdecoratie die er voor zorgen dat je ramen er nog indrukwekkender uitzien!

Wil je graag het meeste halen uit het natuurlijke licht dat binnenvalt? Kies dan voor plisségordijnen. Deze hebben niet alleen een stijlvol uiterlijk, maar zijn ook makkelijk te bedienen, waardoor je met de lichtinval in huis kunt spelen. Zo hebben plisségordijnen een top down bottom up functie, waardoor je de boven- en onderkant van de gordijnen los van elkaar kunt bewegen. Zo kun je ervoor kiezen om licht aan de boven of onderkant van je raam binnen te laten vallen én bepaal je zelf de mate van privacy in huis!

Ook lamellen zijn zeer geschikt voor grote raampartijen. Ze geven je interieur een unieke touch en een moderne uitstraling. De verticale lamellen kun je 180 graden draaien, waardoor je zelf de lichtinval kunt bepalen.

Tenslotte kun je er voor kiezen om sfeervolle gordijnen te plaatsen. Gordijnen kun je bestellen tot maar liefst 10 meter breed, waardoor ze geschikt zijn voor grote raampartijen. Je kunt kiezen voor transparante, inbetween of verduisterende gordijnen. Zo zorg je voor een gezellige sfeer in huis!

Kleine ramen

Kleine ramen vallen misschien minder snel op dan grote ramen, maar ook hier wil je mooie raamdecoratie voor plaatsen! Kies voor een rolgordijn in een mooie kleur of voor een vouwgordijn voor een romantisch uiterlijk. Ook jaloezieën zijn geschikt voor kleine ramen. Deze geven een strak en luxe uiterlijk aan je interieur.

Standaard ramen

Zoals de naam al zegt, zie je standaard ramen vaak terugkomen in huis. Doordat ze een standaard vorm en afmetingen hebben, zijn vrijwel alle soorten raamdecoratie geschikt voor deze ramen.

Ben je op zoek naar stoere en natuurlijke raamdecoratie voor in huis? Kies voor houten jaloezieën die gemaakt zijn van echt lindenhout. Ook aluminium en pvc jaloezieën zorgen voor een stoere en strakke look. Met jaloezieën bepaal je gemakkelijk zelf de mate van lichtinval en privacy in huis door de lamellen te kantelen.

Wil je liever voor een speels effect gaan en spelen met de lichtinval in huis, dan kun je kiezen voor duo rolgordijnen. Door de afwisseling van donkere en lichte stofstroken valt het licht van buiten op een bijzondere manier je huis binnen.

Zoek je stijlvolle én veelzijdige raamdecoratie? Plisségordijnen geven een luxe uiterlijk aan je interieur en beschermen je tegen de zon. Dupli plisségordijnen hebben een honingraatstructuur, doordat ze bestaan uit twee lagen stof die kruislings over elkaar zijn gelegd. Deze honingraatstructuur zorgt ervoor dat een ruimte goed wordt geïsoleerd en geeft een verzorgde uitstraling aan jouw interieur.

Draai-kiepramen

Ramen die je ook vaak terug ziet komen in huis zijn draai-kiepramen. Met deze ramen kun je ervoor kiezen om je raam op een normale manier open te doen of je kunt het raam kiepen. Is er voor deze ramen wel geschikte raamdecoratie te vinden? Jazeker! Door middel van klemsteunen is het mogelijk om raamdecoratie op te hangen voor jouw draai-kiepraam zónder dat je hoeft te boren.

Voor perfecte raamdecoratie voor jouw draai-kiepraam, kun je kiezen voor een rolgordijn. Deze kun je aanschaffen met een klemsteun in plaats van met een optrekkoord, waardoor je niet hoeft te boren in het raam en het rolgordijn goed blijft zitten wanneer je het raam opent! Kies uit verschillende kleuren, transparanties en materialen zodat het rolgordijn perfect bij jouw smaak en interieur past.

Ook plisségordijnen kunnen bevestigd worden op een draai-kiepraam. Dit kan zonder boren, omdat je ook plisségordijnen kunt voorzien van een klemsteun. Tenslotte kun je ervoor kiezen om aluminium jaloezieën te plaatsen. Deze geven je draai-kiepraam een strakke look en kunnen met klemsteunen worden bevestigd. Kantel de lamellen om zelf te bepalen hoeveel licht je in een ruimte binnenlaat en creëer zo sfeer!

Klik hier voor meer informatie over geschikte raamdecoratie voor draai-kiepramen.

Velux dakramen

Veel dakramen worden geleverd door Velux en hebben standaardmaten. Voor deze standaardmaten zijn speciale rolgordijnen beschikbaar. Rolgordijnen zijn ideaal voor op zolder en houden de zon buiten de ramen. Kies voor rolgordijnen in een kleur die bij jouw past en creëer sfeer op zolder. Wanneer je je dakraam kantelt, vind je een sticker met daarop de Velux-formaatcode. Met behulp van deze code kun jij de perfecte maat rolgordijn vinden voor jouw raam!

Van grote en kleine ramen tot draai-kiepramen en Velux dakramen: ilumio heeft de juiste raamdecoratie voor jou! Kijk voor verschillende soorten raamdecoratie op ilumio.nl