Het ene gordijn is het andere niet. Het is dan ook niet gek dat niet alle gordijnen in ieder interieur goed tot hun recht komen. Uitzonderingen daargelaten! Want of je interieur nu landelijk, industrieel of modern is, een rolgordijn kan altijd.

Handig hoor, die rolgordijnen

Rolgordijnen zijn heel eenvoudige gordijnen die op- en afgerold kunnen worden om een raam af te dekken. Wanneer het rolgordijn naar beneden hangt heb je geen zicht meer naar buiten.

Een groot voordeel van rolgordijnen is dan ook dat je de kamer er goed mee kunt verduisteren. Al bestaan er ook transparante- en duo-rolgordijnen voor meer licht en uitzicht. En dankzij het enorme kleurenpalet is er altijd een rolgordijn in een passende kleur.

gordijnen

Even opmeten

Wie op zoek gaat naar nieuwe gordijnen loopt al gauw tegen de verschillende maten aan. Geen raam is immers hetzelfde! Meet daarom nauwkeurig wat de juiste afmeting moet zijn. In sommige gevallen kun je voor een raam een standaard rolgordijn in de goede maat vinden. Maar wil je een rolgordijn dan écht goed past, kijk dan eens naar Rolgordijnen op maat – Rolgordijnexpert.nl. 

Tijd voor nieuwe gordijnen

Zoals rolgordijnen bij vrijwel ieder interieur passen, passen ze ook bij vrijwel iedere kamer. Toch kom je gewone rolgordijnen vooral veel tegen in de slaapkamer. Logisch, want ze zijn ideaal om de slaapkamer te verduisteren voor een extra goede nachtrust. 

(Semi-)transparante rolgordijnen en duo rolgordijnen zijn ook heel geschikt voor de woonkamer. Ze breken de lichtinval, maar voorkomen die niet. En je houdt toch wat zicht op de buitenwereld. Wel zo gezellig 😉

TIP! Vergeet vooral niet om, naast lichtinval en kleur, ook rekening te houden met de gewenste manier van bediening en het materiaal van de gordijnen. Er is veel keus, dus verdiep je goed voor je gordijnen bestelt! 

Semi-transparant, verduisterend en een enorm kleurenpalet: er is veel keuze op het gebied van rolgordijnen!

Plisse gordijen

Ook heel mooi, maar bovenal ontzettend handig, zijn Plissegordijnen. Daar waar rolgordijnen omhoog en omlaag kunnen, kunnen plissegordijnen ook vanaf boven omlaag.

plisse gordijn

Je hebt zo meer invloed op de lichtinval. Erg handig en bovendien erg stijlvol.

Je hebt zoals je hierboven ziet, meerdere varianten van Plisse gordijnen. Wil je zelf op zoek naar een plisse gordijn, kijk dan eens naar plissegordijn op maat.

plisse