Wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht wil je natuurlijk maar al te graag het interieur gaan inrichten. Je zal natuurlijk eerst een keuze moeten maken over welke vloer je wilt, wat je met de muren gaat doen en wat voor raamdecoratie je wilt voor je huis. Maar als het moment er eenmaal is om de meubels te gaan uitzoeken kan je het interieur van je dromen realiseren ongeacht de grote van je huis. Hiervoor zijn namelijk genoeg tips die je op weg kunnen helpen. We bespreken deze tips in dit artikel.

Werk met illusies

Voor een klein huis zal je sneller denken dat het interieur van je dromen niet te realiseren is, maar het tegendeel is waar. Met een aantal goede illusies kan je er namelijk voor zorgen dat je huis genoeg ruimte heeft voor die sta op stoel die je altijd hebt gewild. Dit doe je door niet weg te schrikken van grote meubels en er juist mee te werken.

Kies voor één groot meubelstuk per ruimte, ongeacht of deze klein is. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof de ruimte gemaakt is voor het grote meubelstuk. Wel is het goed om rekening te houden dat het meubelstuk ruimte heeft eronder. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder de bank of onder het televisie meubel. Deze ruimte laat het doen lijken alsof er nog genoeg ruimte is in vergelijking met meubelstukken die vanaf de grond af aan geen ruimte geven.

Kies voor comfort

Het interieur van je dromen kan er anders uitzien dan het interieur van iemand anders. Misschien houdt jij wel van een industriële stijl terwijl iemand anders juist houd van een eclectische stijl. Hoe dan ook is het, het belangrijkste om ervoor te zorgen dat je interieur vooral veel comfort uitstraalt. Met comfort zorg je er namelijk voor dat je interieur er uitnodigend en gezellig uitziet.

fauteuil

Kies bijvoorbeeld voor een relaxfauteuil in plaats van een poef, zodat je lekker achterover kan leunen in de stoel van je dromen. Dit geldt echter voor elk meubelstuk dat je gaat aanschaffen. Ga op elke bank zitten, voordat je de bank uitkiest. De bank is namelijk een plek waar je veel tijd op gaat spenderen. Het is natuurlijk erg leuk dat je bank helemaal in jouw stijl is, maar een bank in jouw stijl die ook nog eens comfortabel is, is een pluspunt die je nergens anders vandaan kan halen.

In het kort is het dus belangrijk om goed te begrijpen wat voor ruimte je aan het inrichten bent. Mocht deze klein zijn dan is het niet nodig om hiervan te schrikken maar juist met illusies je droominterieur te realiseren. Verder is comfort ook een grote factor in je droom interieur. Een bank kan er namelijk goed uitzien, maar hij is beter als hij er goed uitziet en lekker zit!