Een luxe keuken is een droom voor veel mensen. De keuken is namelijk de plek waar je veel tijd doorbrengt om te koken, lekker te eten en samen te zijn met vrienden en familie. Kies er daarom voor om de keuken stijlvol in te richten, zodat je hiervan kunt genieten. In deze blog lees je hoe je een stijlvolle en luxe keuken kunt creëren.

1. Goede materialen

Om te beginnen is het van belang dat je goede en hoogwaardige materialen in de keuken hebt. Denk hierbij aan het keukenblad zelf, maar ook de kastjes bijvoorbeeld. Gebruik materialen, zoals natuursteen, composiet en massief hout voor een stijlvolle look. Vergeet niet de finishing touch, zoals de handgrepen van de kastjes bijvoorbeeld. Kies hierbij leren grepen om de stijl door te laten voeren.

2. Op maat

Een luxe keuken kun je ook creëren door het helemaal aan te passen naar eigen wens. Heb jij een idee van hoe jij de keuken wil hebben? Kies er dan voor om een exclusieve keuken te realiseren en op maat te laten maken. Dit onderscheid zich erg van een standaard keuken door het specialistische ontwerp, apparatuur en high-end merken. Het draait hierbij echt om de elegantie en luxe uitstraling, dus dit is zeker een interessant idee om over na te denken.

3. Investeer in keukenapparatuur en kook met inductie

Een stijlvolle uitstraling creëer je ook door gebruik te maken van goede apparaten. Investeer in een goede koelkast, vaatwasser, oven en kookplaat voor optimaal gebruik, comfort en uitstraling. Denk hierbij ook aan apparaten die duurzamer zijn. Kies voor een prachtige kookplaat met geïntegreerde afzuiging bijvoorbeeld. Dit geeft een strakke en moderne look aan de keuken. Inductie kookplaten zijn tegenwoordig zo’n beetje de standaard. Dat komt omdat gas er op termijn uitgaat. 90 centimeter is daarbij vrij gangbaar. Je kunt bij 10getest.nl eens op zoek gaan naar de beste inductie kookplaat van 90 cm.

Investeer in keukenapparatuur

4. Opbergruimte

Zorg ervoor dat er weinig op het aanrecht ligt en berg alles netjes op na het gebruiken van bepaalde apparaten. Hierdoor oogt het opgeruimd en netjes en zorg je ervoor dat niets in de weg ligt. Kies voor een extra keukenkastje bijvoorbeeld waardoor je meer opbergruimte creëert. Ga voor kastjes met soft-close lades, zodat het geruisloos en soepel sluit.

5. Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van een luxe keuken. Dit zorgt niet alleen voor voldoende licht als je gaat koken, maar ook zorgt het voor een sfeervol geheel. Kies voor stijlvolle lampen, zoals een grote eyecatcher in de keuken.

6. Details

Denk ook aan de afwerking van alles in de keuken, zoals de keukenkastjes en decoratieve items, zoals vazen, planten en kaarsjes bijvoorbeeld. Hierdoor maak je het helemaal af en wordt het één geheel. Zorg er hierbij niet voor dat je te veel neerzet, zodat het rustig en stijlvol blijft ogen.

Er zijn dus genoeg manieren om met een kleine toevoeging de keuken al en luxe uitstraling te geven. Succes met jouw keuken!